Названі головні помилки під час прогулянок з собакою восени

Сьогодні,   12:20    104

Восени до прогулянок з собакою додаються нові вимоги. Якщо не виконати їх, ваш вихованець може захворіти. Про помилки під час прогулянок  з собакою восени виданню Господа.com.ua. розповіли кінологи. Головних назвали п’ять.

Припинення обробки проти паразитів

Деякі собаківники вважають, що з настанням осені зникає небезпека для вихованця підчепити бліх або кліщів. Насправді найкращий час для кліщів – коли спадає спека, говорять експерти. Ці паразити становлять небезпеку здоров’ю тварини аж до заморозків. Тому експерт рекомендує не припиняти обробку собаки від паразитів восени.

Останні новини:  Як зробити пастку для гризунів: спосіб боротьби з мишами

Прогулянки під дощем

Починаються дощі. Гуляти під дощем люблять не всі собаки. Це пов’язано не лише із вогкістю та необхідністю бігати по калюжах, говорять співрозмовники  Господи.com.ua.  Річ у тому, що через дощ посилюються всі запахи. Це може турбувати пса. Через це тварина довго шукатиме місце, куди справити потребу, прогулянка затягнеться. Експерти не рекомендують під час дощу насильно виводити вихованця для тривалої прогулянки – краще дочекатися, коли опади закінчаться, або вийти ненадовго, щоб дати вихованцю справити потребу.

Незахищені лапи вихованця

Восени на лапах вихованця можуть утворюватися тріщини через постійну вологу та взаємодію собаки зі шкідливими речовинами. На подушечках і між пальцями можуть з’явитися подразнення, почервоніння та лущення. В цей час важливо захищати лапи тварини від негативних впливів. Для цього, підійдуть захисний крем, віск чи спеціальне взуття.

Останні новини:  Досвідчені господині розкрили головні хитрощі ,як повернути колір одягу

Гонитва за модою

Деякі собаки восени мерзнуть, тому їм потрібний спеціальний одяг. До таких тварин належать  йоркширський тер’єр, китайська чубата, чихуахуа та ряд інших декоративних порід. При цьому деякі власники при виборі  одягу орієнтуються більше на моду, а не на комфорт тварини. Експерти радять купувати вихованцю костюм, який не сковуватиме рухів. Особливу увагу треба  звернути на декоративні елементи одягу: краще прибрати з нього всі дрібні деталі, щоб собака не відгриз їх і не вдавився. Також не зайвим буде переконатися, що додаткові аплікації та замки не натирають шкіру та не стануть причиною травми тварини.

Останні новини:  4 помилки, які пошкодять ламінат на підлозі

Не достатня увага поведінці собаки

Приділіть більше уваги собаці. На вулиці не варто дозволяти вихованцю міряти глибину калюж, оскільки він може застудитися. Якщо власник зауважив, що собака почала тремтіти й підгинати лапи, краще негайно закінчувати прогулянку та йти в тепло, радять експерти.