Компанія Mercedes-Benz поліпшила фірмовий автопілот Drive Pilot

Сьогодні,   16:00    109

З наступного року на сумісні з системою моделі почнуть встановлювати її оновлений варіант, здатний вести машину на швидкостях до 95 кілометрів на годину. До кінця десятиліття поріг обіцяють підняти до максимально дозволених 130 кілометрів на годину.

Мерседесівський автопілот Drive Pilot, що відповідає третьому рівню автономності, скоро навчиться вести машину на швидкостях до 95 кілометрів на годину замість нинішніх 65 (потім обіцяють 130 км/год – зараз це дозволена максималка для систем автоматизованого водіння). До кінця року компанія чекає закінчення сертифікації системи Федеральним управлінням автомобільного транспорту Німеччини, щоб уже на початку 2025-го почати оснащувати нею клієнтські машини. Ті, хто користуються автопілотом попереднього покоління, зможуть проапгрейдити його безплатно: “повітрям” або із заїздом до дилера – залежить від моделі.

Останні новини:  На Київщині безкоштовно навчатимуть водінню — хто зможе скористатися

Компанія Mercedes-Benz поліпшила фірмовий автопілот Drive Pilot
Mercedes-Benz

Як і раніше, Drive Pilot працюватиме на певних ділянках автомагістралей і в межах однієї смуги. Щоправда, тепер сценаріїв використання стане більше. Якщо раніше системі був потрібен щільний і уповільнений трафік, то новий Drive Pilot зможе працювати і у відносно вільному потоці. Усе, що йому для цього потрібно, – слідувати за автомобілем, що йде попереду. При цьому водій може займатися сторонніми справами, від читання книг до перегляду фільмів.

Останні новини:  Водіям нагадали, де не можна паркувати авто
Компанія Mercedes-Benz поліпшила фірмовий автопілот Drive Pilot
Mercedes-Benz

Автопілот прокладає маршрут на основі даних, отриманих від вбудованих сенсорів, лідара в решітці радіатора, камер, мікрофонів і навіть датчика вологості дороги. Положення визначається за допомогою системи високоточного позиціонування і оновлюваної HD-карти, що містить інформацію про профіль дороги, знаки і дорожні події. Крім того, у всіх “Мерседесів” з Drive Pilot є резервні рульові та гальмівні актуатори, а також резервна бортова електромережа, які дають змогу продовжити рух у разі відмови основних систем. Вартість опції в Німеччині – 5950 євро.





nnews.com.ua

Останні новини:  ТОП-3 електромобілі, які кияни масово скуповують у 2024 році