Названо овочі для збереження здоров’я мозку

Сьогодні,   11:31    401


Існує безліч способів зберегти здоров’я мозку та прожити більш довге, повноцінне життя. Це може бути освоєння нових навичок, читання, фізична активність та достатня кількість сну. Однак раціон харчування є важливим елементом для збереження “молодості” мозку в міру старіння.

Дієтолог Емі Гудсон розповіла які овочі слід додати до свого раціону, щоб зберегти здоров’я мозку якомога довше.

Останні новини:  Два вітаміни виявилися головним захистом від небезпечного захворювання

Зелені листові овочі

Зелені листові овочі, включаючи капусту, шпинат, салат, багаті вітаміном К, фолієвою кислотою, бета-каротином та лютеїном, які відіграють важливу роль у здоров’ї мозку. Крім цього, вони багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися з пошкодженням клітин в організмі.

Дослідження, передбачає, що вживання однієї порції листових зелених овочів на день допомагає сповільнити погіршення когнітивних функцій із віком.

Останні новини:  Сім способів їсти менше цукру

Хрестоцвіті овочі

Оранжеві овочі

Овочі помаранчевого кольору, такі як морква, червоний перець, є чудовими джерелами бета-каротину, зазначає Гудсон. Бета-каротин пов’язаний з покращенням когнітивного здоров’я через його антиоксидантну дію. Згідно з дослідженням Biomolecules, бета-каротин також є потенційно корисним засобом для лікування нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Буряк


news24.in.ua