Меркурій у деталях

BepiColombo здійснив свій четвертий гравітаційний політ до Меркурія 4 вересня, наблизившись до вкритої кратерами поверхні планети на найближчу відстань у 165 кілометрів. Під час свого короткого візиту космічний апарат за допомогою трьох бортових камер моніторингу зробив детальні знімки планети, показавши її таємничі кратери. BepiColombo також уперше чітко побачив південний полюс Меркурія, повідомляють в ESA.

Останні новини:  Між будинками у центрі Києва заблукав лось (відео)

Перші кілька зображень, показаних на відео, були зроблені за кілька днів і тижнів до прольоту, коли космічний апарат подорожував внутрішньою частиною Сонячної системи в пошуках Меркурія. BepiColombo наблизився до планети з її нічного боку, тому Сонце лише частково освітлювало вкриту кратерами поверхню.

Планета вперше з’являється на відео приблизно через 10 секунд, коли її потривожена метеоритами поверхня виринає з темряви.

Меркурій під час прольоту апарата BepiColombo: відео

Один із кратерів, розмір якого становить близько 155 кілометрів у поперечнику, отримав свою першу назву з нагоди цього прольоту. Міжнародний астрономічний союз назвав кратер Стоддарт, що на честь Маргарет Олрог Стоддарт, художниці з Нової Зеландії, відомої своїми квітковими картинами.




Послідовність фотографій Меркурія, показаних на відео, закінчується приблизно через 24 години, 5 вересня, коли планета з’являється вдалині, поки космічний апарат прощається з нею.

Останні новини:  В Ізюмському районі горить щільно замінований ліс (Відео)

Що відомо про BepiColombo

  • BepiColombo був запущений у жовтні 2018 року як спільна місія Європейського космічного агентства (ESA) та Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA).
  • Система насправді складається з двох різних частин: орбітального апарата для дослідження поверхні та надр Меркурія, а також орбітального зонда магнітосфери Меркурія (MMO). Вони були запущені разом на одному космічному апараті, і кожен з них призначений для виходу на відповідну орбіту навколо.
  • BepiColombo – лише третій космічний апарат, який відвідує Меркурій, найменш досліджену кам’янисту планету Сонячної системи.
  • Досягти Меркурія особливо складно через потужну гравітаційну силу Сонця, яка прискорює космічний апарат у напрямку до нього.
  • Щоб досягти Меркурія, космічний апарат повинен виконати дев’ять гравітаційних маневрів: один навколо Землі, два навколо Венери та шість навколо Меркурія.
  • Місія здійснила свій перший проліт повз планету у жовтні 2021 року і надіслала чудові великі зображення найменшої планети Сонячної системи.
  • Наступний вихід BepiColombo на орбіту Меркурія запланований на листопад 2026 року.
Останні новини:  Партизани “АТЕШ” виявили ЗРК “Бук-М3” у Севастополі (ВІДЕО)