Кожні 10 хвилин сидячого способу життя «значно» збільшують ризик хвороб серця

Вчора,   00:23    344

 

Вважається, що п’ять мільйонів смертей у всьому світі можна було б запобігти щороку, якби всі неактивні люди почали займатися спортом.

Ішемічна хвороба серця є найпоширенішим типом. Це відбувається, коли артерії звужуються через накопичення жирових речовин уздовж їх стінок, і може призвести до смерті, якщо його не лікувати.

Загальновизнаними причинами серцево-судинних захворювань є надмірна вага, куріння, високий рівень холестерину та діабет. Недолік фізичних вправ також часто згадується органами охорони здоров’я як причину. Бездіяльність може призвести до накопичення жирових відкладень у артеріях.

Останні новини:  Око людини може вказати на високий ризик смерті: що помітили вчені

Однак дослідження показало, що щоразу, коли ви збільшуєте час бездіяльності на 10 хвилин, це може підвищити ризик серцевих захворювань. Це також збільшує ймовірність смертності від усіх причин на 5,6%. Так само кожні додаткові 10 хвилин фізичної активності знижують ризик смерті на 6,5%.

Низький рівень фізичної активності (ФА) та висока тривалість сидячого способу життя (ВН) поширені серед людей похилого віку, а відсутність ФА є фактором ризику серцево-судинних захворювань (ССЗ). Знань про асоціацію з вимірюваними акселерометром ФА, ST та ризиком ССЗ у людей похилого віку недостатньо. У цьому дослідженні вивчається зв’язок ФА та ST, виміряних за допомогою акселерометра, із серцево-судинним ризиком, виміряним з використанням шкали ризику Framingham (FRS), та смертністю від усіх причин у людей похилого віку.

Останні новини:  Чотири корисні властивості обліпихи

У рамках дослідження команда вивчила дані 660 людей похилого віку із середнім віком 69 років. Їхню фізичну активність і час сидячого способу життя вимірювали за допомогою наручних акселерометрів протягом двох тижнів.


glamour.kyiv.ua