Як розтягнути взуття на розмір більше у домашніх умовах

Вчора,   16:20    540

Її Величність королеви Великобританії мала помічницю, яка розношувала для неї нове взуття. У нас, простих смертних таких помічниць немає. Проте ми знаємо, як самостійно розтягнути взуття в домашніх умовах.

Нерідко трапляється, що в магазині взуття здається комфортним, але при носінні натирає. Що робити? Дотримуйся наших порад.

Як розтягнути взуття з натуральної шкіри

Натуральні матеріали зазвичай добре піддаються розтягуванню, тому проблем при розношуванні виникнути не повинно.

Спосіб 1. Окріп

Налий у два пакети окріп, помісти у взуття. Залиш буквально на кілька секунд і вилий. Видалити залишки води сухою тканиною. Коли шкіра охолоне, одягни туфлі, краще поверх шкарпеток, і розношуй.

Останні новини:  Причини кризи у стосунках: як зберегти сім’ю

Спосіб 2. Лід

Підійде для невибагливого взуття. Замість окропу використовуй лід. Налий у два пакети холодну воду, зав’яжи та помісти в туфлі. Постав взуття в морозилку і дочекайся, поки вся вода перетвориться на лід. Потім витягай пакети. Коли лід трохи підтає, витягни його.

Спосіб 3. Нагрівання феном

Останні новини:  Перевірені способи чищення квартири від запаху сечі тварин

Найкраще використовувати для щільної шкіри. Одягни взуття на товсту шкарпетку і прогрій феном. Під час процедури активно ворушили стопами та пальцями. Через півхвилини, вимкни фен і почекай, поки взуття охолоне. Повторіть усі дії кілька разів.

Спосіб 4. Мокрі газети

Змочи водою газети і добре відіжми. Наповни ними туфлі або черевики, залиш у такому вигляді на ніч, при необхідності повтори процедуру. Якщо цікавишся, як розтягнути взуття завширшки, це чудовий варіант!

Останні новини:  Ось чому ви залишаєтеся бідними: чотири причини, які заважають розбагатіти

Спосіб 5. Спиртові засоби

Намасти внутрішню частину взуття спиртом, горілкою або одеколоном (підійде дешевий «Потрійний» або інший одеколон з високою концентрацією спирту), одягни взуття на шкарпетку і походь до повного висихання.

Спосіб 6. Тепла вода

Намочи туфлі теплою водою, одягни на ногу поліетиленовий пакет, потім шкарпетку та взуття — проноси так не менше двадцяти хвилин.