Що додати у воду, щоб відмити вікна швидко і легко

Вчора,   13:00    162

Щоб помити вікна без розводів і до максимальної прозорості, може знадобитися багато часу та сил, особливо якщо використати найменш ефективні засоби та методи. Професійні клінери розповіли, що краще додати у воду під час миття вікон і яку взагалі воду краще використовувати.

Вода + оцет + спирт

Один з головних секретів якісного миття вікон полягає у воді – професіонали використовують дистильовану, тому що в ній відсутні мінерали, і тому на склі не залишаються розводи. Хорошим компонентом для чищення є спирт, він дезінфікує поверхні, допомагає розчину швидше випаровуватися, знижуючи ймовірність того, що на вікні залишаться смуги, заявила Крістін Ді Ніколантоніо з Американського інституту очищення.

Останні новини:  Причини кризи у стосунках: як зберегти сім’ю

Для приготування розчину необхідно змішати склянку дистильованої води, чверть склянки медичного спирту і дві склянки білого 9% оцту. Розчин слід вилити в ємність із пульверизатором. Необхідно розпорошити спрей на скло, почекати одну-дві хвилини і витерти його чистою сухою серветкою з мікрофібри. Якщо вікно дуже брудне, може знадобитися більше ганчірок.

Останні новини:  7 застарілих звичок у пранні, які псують ваш одяг

Мило для посуду + лимон + вода

Цей спосіб підійде для тих, хто не може використовувати дистильовану воду. Підійде звичайна. Президент клінінгової компанії Марла Мок пояснила, що лимонна кислота краще за оцтову руйнує бруд і мінеральні відкладення, а в засобі для миття посуду міститься лаурилсульфат натрію, який відмінно видаляє масло і жир, передає The Voice.

Слід змішати дві склянки води, чверть склянки лимонного соку, половину чайної ложки рідини для миття посуду. Цим розчином з пульверизатора потрібно обприскати шибку, почекати кілька хвилин і прибрати залишки за допомогою безворсової тканини.

Останні новини:  Ефективний метод швидко випрати старі подушки

Вода + крохмаль

Крохмаль є м’яким абразивом, він також добре вбирає олію та жир, а ще здатний запобігати розводам. Саме тому його часто використовують професійні клінери для обробки вікон.

Крохмаль відмінно діє у поєднанні зі спиртом та оцтом, але можна обійтися навіть простим поєднанням: дистильована вода + крохмаль. Потрібно розвести три-чотири ложки крохмалю в літрі води, нанести на скло, почекати, поки засіб висохне, а потім прибрати залишки сухою чисткою серветкою.