Renault презентував концепт фургона Estafette

Вчора,   11:31    486
Французький бренд Renault створив концепт електричного фургона, який отримав натхнення від класичних вантажівок 1960-х років та стане передвісником наступника Kangoo.

Renault знову використав свою історію для натхнення й презентував концепт Estafette, який передуватиме серійному електричному панельному фургону, що буде готовий у 2026 році. 

Незважаючи на те, що Estafette не має такого відвертого ретро-вигляду, як новий електричний субкомпакт 5 або купе R17, він отримав свою назву та елементи стилю (як круглі фари) від оригінального фургона Estafette, який був завсідником на дорогах Франції довгі роки з моменту його запуску в 1959 році до зняття з виробництва в 1980 році. 

Останні новини:  Рідкісний автомобіль під назвою «Сонячний вогонь» помічено в Києві

Новий концепт 

Renault Estafette

Estafette їздить на платформі FlexEVan, розробленій спільно з Volvo та гігантом логістики CMA CGM Group, і при довжині 4870 мм займає такий самий дорожній простір, як Kangoo від Renault. Але автовиробник стверджує, що він має маневреність Clio та вантажопідйомність 7,1 м2, що не так далеко від набагато більшого фургона Trafic. Незвично висока висота 2590 мм дозволяє водіям пройти всю довжину від кабіни до задньої частини вантажного відсіку, стоячи вертикально. 

Renault Estafette

Задні дверцята відкочуються, щоб відкрити фургон на всю висоту для простого заповнення на вантажних майданчиках, а під час доставки водії використовуватимуть передні бічні двері для розвантаження.  




Renault Estafette

Renault стверджує, що продумана конструкція розсувних дверей полегшує їх відкривання та закривання, а якщо вони втягуються по прямій лінії замість того, щоб їх спочатку витягувати назовні, це означає, що вони менш важкі для зап’ястка водія.  

Останні новини:  Opel випустив нестандартний електромобіль із ГБО

У Renault кажуть, що цікавий дизайн і яскравий вибір кольорів допоможуть покласти кінець фургонам як нудним, анонімним машинам.  

Renault Estafette

І всередині він виглядає набагато захоплюючіше, ніж більшість фургонів, де водії взаємодіють із 7-дюймовим цифровим приладовим блоком і окремим 12-дюймовим сенсорним екраном у центрі приладової панелі, призначеним для запуску різноманітних програмних програм, які можуть використовувати різні бізнеси. Під екраном і на кермі є віджети для зберігання улюблених додатків і пара 10-дюймових вертикальних екранів біля будь-якого з дверних дзеркал. 

Останні новини:  В Україну привезли розкішний електрокросовер Maybach

Renault Estafette

Французький бренд не розкрив, який тип електричної трансмісії використовує Estafette, але враховуючи, що фургон призначений спеціально для міського використання, йому не знадобиться величезна потужність або масивна батарея. 


motorcar.com.ua