Ірма Вітовська-Ванца розповіла про цікаві родзинки кінозйомки стрічки БожеВільні

16.09.2024   17:00    216

Відома акторка театру та кіно Ірма Вітовська-Ванца розповіла про цікаві родзинки кінозйомки стрічки «БожеВільні», у якій вона грає одну з головних ролей.

«Я дуже рада, що граю цю роль, – говорить актриса у бесіді з телеведучою проєкту «Каштан.Інтерв’ю». -Дуже вдячна режисерові Денису Тарасову, всій ко[1] манді, продюсерам, які змогли створити цей образ. А найбільше вдячна, що моя пропозиція була почута і прийнята в тому, що я наважилася і нахабніла попросити, але навіть не попросила, я можу сказати так, а тонко вимагала, щоби дати віку десять років наперед моїй героїні. Бо за сценарієм мені не була цікава повоєнна жінка з радянської системи – мені була цікава жінка, яка сформувалася молодою дівчиною в Другу світову».

Ірма Григорівна розповіла, що художня група швидко все переорієнтувала: і костюми, і візуальний образ, і, звичайно, якісь запропоновані деталі… Треба було знайти взуття зовсім інше, знайти одяг іншого крою. Справилися…

Актриса грає людину, яка сформована в радянських, 1930-х, роках, це – період її молодості, вона віддана цій системі. Основою для сценарію стали спогади радянських дисидентів про жорстокість тоталітарної системи, що використовувала каральну психіатрію, як зброю проти вільнодумства.

Останні новини:  Телеведучий Тімур Мірошниченко із дружиною повідомили про офіційне всиновлення доньки

Докладніше дивіться у випуску «Каштан.Інтерв’ю»