Що робити після того, як перецвіти айстри: осінні поради

07.09.2024   20:31    184

Після того, як однорічні айстри перецвіли та припинили радувати вас квітами, важливо вжити кілька кроків для їх належної обробки. Перше, що варто зробити, це викопати айстри з землі. Це має дві важливі мети: знищити можливі віруси, грибки та шкідники, і звільнити місце для інших культур.

Подробиці

Якщо ви маєте намір зібрати насіння з айстр, які вам сподобалися, осінь — час для цього. Після перших заморозків, коли рослини вже не ростуть, можна викинути насіння в ґрунт на іншій ділянці саду. Просто створіть борозенки, покладіть насіння, і прикрийте їх торфом або перегноєм. Можна також висівати насіння в снігу у грудні-січні, що є надійним методом, оскільки сніг захищає насіння від різких відлиг навіть у найхолодніші дні.

Останні новини:  Що потрібно зробити на дачі в кінці сезону, щоб навесні не було слимаків

Якщо ви збираєте насіння айстр для майбутнього вирощування, то слідкуйте за тим, коли суцвіття обсохне і у центрі з’явиться білий пушок. Тоді вирвіть суцвіття та залиште їх на подальше сушіння в паперовому пакеті.

Запам’ятайте: насіння айстр краще висівати на розсаду або в ґрунт у той же рік, оскільки воно втрачає свою проростаючу здатність протягом двох років.

Останні новини:  З чим не можна поряд садити на городі перець

Багаторічні айстри, які вже досягли п’ятирічного віку, можуть рости на одній ділянці протягом кількох років.