Простий і смачний крем зі сметани

06.09.2024   10:00    447

Сьогодні готую простий і смачний крем для тортів і тістечок, всього лише з 3 інгредієнтів. Готується такий крем зі сметани, вершкового масла і вареного згущеного молока. Це ідеальний рецепт крему для прошарку будь-яких бісквітних і багатошарових тортів.

Інгредієнти:

  • 700-800 г густої сметани 20-26 %
  • 500 г вареного згущеного молока
  • 350 г вершкового масла (82,5 %)

Приготування:

Для того, щоб сметана стала ще густішою, її потрібно попередньо відважити. Беру глибоку ємність, беру сито або друшляк, викладаю на нього чисту марлю, складену в кілька шарів. Викладаю сметану і накриваю кінцями марлі. Зверху можна встановити вантаж.

Останні новини:  Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала

Прибираю цю конструкцію в холодильник, мінімум на 6 годин. А найкраще залишити на ніч або навіть на добу, головне прибирайте в холодильник, щоб сметана не перекисла. Якщо Ви використовуєте домашню жирну сметану 30-35%, то відважувати не потрібно, її можна одразу використовувати для крему.

Усі інгредієнти для крему мають бути кімнатної температури! Тому перед приготуванням крему, сметані потрібно дати зігрітися до кімнатної температури, а також потрібно заздалегідь дістати з холодильника вершкове масло.

Останні новини:  Мій пиріг з секретом: тісто на молоці, а варення вниз ніколи не опадає

Збиваю згущене молоко міксером приблизно 1 хвилину, щоб воно пом’якшилося і стало однорідним.

У ємність для збивання перекладаю розм’якшене вершкове масло кімнатної температури і збиваю до білого кольору та збільшення в об’ємі.

У кілька прийомів, поступово, додаю варене згущене молоко, щоразу ретельно перемішуючи до повної однорідності.




Тепер додаю половину сметани і збиваю до однорідності крему (на невеликій швидкості).

Останні новини:  Спробувала у ресторані салат і приготувала вдома

Потім додаю другу половину сметани і продовжую збивати.

Коли домоглися повної однорідності, крем готовий.

Він робить будь-який торт вологим, соковитим і дуже смачним. Можна використовувати його для прошарку багатошарових, бісквітних тортів або для наповнення тістечок.

У принципі, цим кремом можна зробити нескладні прикраси на торті, за умови, що торт незабаром буде з’їдений, бо крем, звісно, не дуже стабільний і більше призначений для прошарку. Але для домашнього чаювання можна прикрасити і торти, і тістечка.


novosti24.kyiv.ua