Що найкраще буде рости на грядці після помідорів

03.09.2024   05:21    1372

Головне знання кожного дачника — правила сівозміни. Якщо їх не дотримуватися, може бути просто багато даремної роботи. Одні рослини після інших можуть рости або, навпаки, відчувати себе пригніченими. Від дефіциту поживних речовин та бідної родючості ґрунту вони не будуть розвиватися та активно плодоносити.

До цього потрібно додати ще один важливий пункт — шкідники. Якщо в одному й тому самому місці висадити рослини та культури з однієї родини, вони будуть під атакою комах, бактерій, грибків. Краще за все дотримуватися правил сівозміни.

Останні новини:  Дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Що садити після помідорів

Найперше потрібно після помідорів посіяти сидерати. Вони поновлять родючість ґрунту, зроблять його структуру кращою та допоможуть у боротьбі зі шкідниками. Сидерати можуть бути різні. Серед варіантів гірчиця, фацелія, жито.

Потрібно дочекатися, коли сидерати піднімуться та зацвітуть. Після цього їх скошують та перекопують в грядки. Це буде відмінне добриво для ґрунту.

На наступний сезон на місце, де росли помідори, можна висаджувати: буряки, моркву, редиску, цибулю, часник, бобові, круп, петрушку, огірки, патисони.

Останні новини:  Як зберігати огірки на зиму