Як доглядати за кактусом, щоб він цвів

01.09.2024   20:35    434

Хоча кактус — рослина невибаглива і не вимагає особливого догляду, проте коли він не цвіте або перестає рости, квіткарі не можуть зрозуміти причину і не знають, що з цим робити. Як і всі рослини, кактус має свої особливості вирощування, яких необхідно суворо дотримуватись.

Подробиці

Найчастіша причина – це неправильний догляд в осінній та зимовий час, коли на рослині утворюються квіткові бруньки. У цей період кактусу необхідно забезпечити спокій, помістивши його в добре освітлене, прохолодне місце. Восени кількість поливів поступово зменшують, а взимку припиняють зовсім.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав

У більшості випадків бутони з’являються на тій стороні кактуса, що знаходилася в тіні, а на освітленому боці — “дітки”-кактусенята. Якщо повернути рослину, то ще невеликі бутончики можуть перетворитися на “дітей”. Тому необхідно стежити за тим, щоб положення горщика не змінювалося доти, доки бутони остаточно не сформуються.

Перше цвітіння кактуса відбувається не раніше, ніж через 3-4 роки. Для прискорення цього процесу необхідно забезпечити сприятливими умовами. Какутсам потрібні сонце і велика кількість вологи, виняток становить лише зимовий період. У теплу пору року кактус бажано винести на вулицю та удобрювати ґрунт мінімум раз на місяць.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт


elegantwoman.kyiv.ua