Mercedes-Benz відмовляється від флагманського EQS: названо причину рішення

31.08.2024   16:15    445

До кінця десятиліття Mercedes-Benz планує випустити нове покоління седана S-класу, яке матиме дві версії — з традиційними двигунами внутрішнього згоряння та електромоторами. Це означає, що нинішній Mercedes-Benz EQS, ймовірно, буде знятий з виробництва. Обидві версії нового S-класу будуть схожі за дизайном та архітектурою інтер’єру, хоча технічно вони будуть суттєво відрізнятися. Батарейна версія S-класу буде побудована на новій платформі MB.EA, призначеній для електрокарів, тоді як бензиновий седан залишиться на вдосконаленій версії платформи MRA.

Останні новини:  На Нюрбургринзі помітили рідкісний спорткар з України

Нове покоління S-класу з’явиться ближче до 2030 року, а до цього часу очікуються оновлення актуальних моделей. Рестайлінг EQS запланований на другу половину наступного року, а модернізація паливного S-класу — на 2026 рік. Очікується, що EQS отримає 800-вольтову архітектуру, нові двигуни та спеціально розроблений двоступеневий редуктор, що підвищить його ефективність.

У зв’язку з майбутніми змінами, Mercedes-Benz також розглядає аналогічний підхід для моделей E-класу та EQE, які з часом можуть об’єднатися в одну модель з різними варіантами силових агрегатів.

Останні новини:  Renault презентував концепт фургона Estafette


mmr.net.ua