Проливайте цим грядку у вересні після огірків, томатів і перцю

31.08.2024   17:35    528

Боротися з фітофторою та борошнистою росою дуже складно. Навіть після того, як ми прибираємо кущі з городу та спалюємо їх за межами ділянки, у землі залишається багато грибкових спор, які можуть кілька років залишатися там, чекаючи на нові посадки.

Восени обов’язково потрібно проливати ґрунт після томатів, огірків та перців, коли активність грибків найсильніша. Грибки дуже бояться розчинів із мідним купоросом, який є одним із найефективніших способів боротьби з грибковими хворобами на будь-яких ділянках.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни

Мідний купорос, що має вигляд кристалів із блакитним відтінком, дуже легко використовувати. Він не токсичний і практично миттєво вбиває спори всіх грибкових хвороб.

Городники розповіли, як захистити грядки від хвороб після збору врожаю

Для приготування такого розчину необхідно розвести 150 грамів мідного купоросу в одному літрі теплої води до повного розчинення, після чого розбавити цю суміш у відрі води й налити її в лійку. Дуже важливо, щоб вода з лійки не лилася надто сильно, а її розподіл по ґрунту був рівномірним.

Проливаємо землю таким розчином не поспішаючи. Обсягу розчину повинно вистачити на три квадратних метри посадок. Рясно проливаємо всі грядки, де росли перці, огірки та помідори, щоб у наступному сезоні не зіткнутися з грибковими хворобами.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”

Однак варто пам’ятати, що мідний купорос також є мідною підгодівлею, і якщо використовувати його щороку без додаткових обробок, у ґрунті може накопичитися надмірна кількість міді, що завадить нормальному розвитку рослин.

Саме тому через кілька днів після обробки купоросом необхідно пролити грядки розчином фітоспорину, щоб відновити корисну мікрофлору в ґрунті.



noviydoctor.com

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі