3 простих правила, як «змусити» петунію краще квітнути

28.08.2024   15:21    301

Влітку на балконах, подвір’ї будинків та дачних ділянках всюди квітнуть різнобарвні петунії. Щоб забезпечити їх пишне цвітіння протягом усього сезону, багато зусиль не потрібно. Але варто дотримуватись певних правил по догляду, щоб вони вас радували своїми пишними квітами.

Подробиці

Перше правило, про яке не можна забувати, полягає у забезпеченні рослини поживними елементами. Якщо ви хочете отримати рясно квітучий кущ, підживлення необхідно проводити щотижня.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни

При цьому оптимальний варіант – використовувати одразу 3 варіанти удобрення ґрунту.

Перше підживлення має складатися з органіки. Це може бути трав’яний настій, що перебродив, послід або добриво гуматової групи.

Наступний крок – внесення комплексного добрива для квітів.

Третє підживлення повинно проводитися по листку з використанням розчину йоду, який виходить шляхом додавання 1 краплі препарату на літр води.

Останні новини:  Груша восени: список обов’язкових справ, які потрібні для розкішного врожаю

Друге правило, яке є запорукою рясного цвітіння, – общипування кущика. Щоб петунія легко утворювала нові бутони, ті що вже відцвіли необхідно своєчасно видаляти.

Нарешті, заключне правило полягає в тому, щоб прищипувати гілочки петунії. Тільки так ви зможете сформувати красиву рослину, омолодити петунію та отримати безліч квітів на молодих пагонах.