Як вивести бліх із дому та квартири: кращого засобу не знайдете

21.08.2024   05:00    370

З кожною сім’єю, а особливо тією, де є домашній улюбленець, може статися неприємність, коли в будинку заведуть якісь комахи. Але особливий дискомфорт буде від бліх, яким немає різниці, кого кусати. Про те, як вивести бліх із дому та квартири – розповімо у матеріалі.

Чим можна вбити бліх у будинку – найкращі засоби

Якщо паразити завелися у вашому житлі, то їх буде важко позбутися, так як вони дуже швидко розмножуються і поширюються в будинку.

Блохи дуже не люблять різких запахів, які їх успішно відлякують. Такими засобами потрібно обробляти всі поверхні у житлі. Необхідно знати, як вивести бліх у будинку народними засобами, так і за допомогою хімічних препаратів. Робити таку обробку треба регулярно протягом місяця із застосуванням засобів, яких бояться паразити. При цьому також важливо враховувати те, чим мити підлогу, щоб позбавитися бліх. Найкраще буде використовувати такі речовини:

Останні новини:  Сексуальна гармонія: які знаки зодіаку утворюють найчуттєвіші пари

  • Ефірна олія на евкаліптовій, м’ятній або гвоздичній основі.
  • Суміш подрібненого часнику з пивними дріжджами.
  • Шкірка будь-яких цитрусових (апельсину, лимона, мандарину) допоможе боротися з паразитами.
  • Звичайна сіль, розсипана на підлозі, вбиватиме бліх, роз’їдаючи їх панцирі.
  • Різкий аромат концентрованого розчину оцту також добре відлякує паразитів.
  • Різні хімічні речовини, які продаються у магазинах.
Останні новини:  Названі знаки зодіаку, які мучитимуть партнерів підозрами

Пам’ятайте, що перед тим, як позбутися бліх в будинку раз і назавжди, дуже важливо правильно підібрати ефективні, але в той же час безпечні засоби для боротьби з ними.

Як вивести бліх у будинку – покрокова інструкція

Щоб знати, як вивести бліх із квартири, потрібно зрозуміти, що вирішення проблеми комплексне: потрібно зайнятися і вихованцем, і будинком. Опишемо основні кроки:

  • Регулярно обробляти засобами не лише свого домашнього улюбленця, у якого знайшли бліх, а й інших домашніх тварин.
  • Прати щотижня підстилки, на яких відпочиває ваш вихованець, обов’язково у гарячій воді, яка вбиває яйця чи личинки паразитів.
  • Щоб вивести бліх у квартирі, необхідно на регулярній основі ретельно пилососити підлогу, килимки та дивани з ліжками. При цьому важливо добре очищати пилосос та не залишати сміття вдома.
  • Важливо використовувати спреї та інші засоби від бліх у всьому житлі. Найчастіше вони ховаються у щілинах на поверхні підлоги, а також за або під домашніми меблями.
Останні новини:  Як тактовно перервати розмову, не образивши співрозмовника

Перед підготовкою приміщення до обробки вибраним засобом треба його максимально очистити від меблів та килимів. Потрібно ретельно їм протерти або побризкати всі кути і меблі, що залишилися. Кімнату треба провітрити, залишивши на кілька годин.