NASA знайшло ідеальну планету для переселення людства

15.08.2024   15:30    1896

NASA та міжнародна група астрономів оголосили про сенсаційне відкриття нової екзопланети, яка за своїми розмірами і властивостями нагадує Землю.

Ця екзопланета, що отримала назву Спекулос, обертається навколо ультрахолодної карликової зірки SPECULOOS-3 (LSPM J2049+3336), яка знаходиться на відстані 54,6 світлових років від нашої планети. Відкриття викликало великий інтерес серед наукової спільноти, адже Спекулос має потенціал стати новим домом для людства в далекому майбутньому.

Останні новини:  Сейсмолог пояснив, чи загрожують Україні потужні землетруси і які регіони можуть бути в небезпеці

Вона здійснює один оберт навколо своєї зірки всього за 17,28 годин, що є надзвичайно коротким орбітальним періодом. Це означає, що дні та ночі на цій планеті не змінюються так, як на Землі.

Хоча Спекулос має значний потенціал для колонізації у майбутньому, наразі планета вважається занадто гарячою для життя у тому вигляді, як ми його знаємо. Відсутність відомостей про масу та склад екзопланети не дозволяє точно визначити її природу, але астрономи припускають, що вона є скелястою і не може утримувати водневу атмосферу.