У диверсіях на військових базах Німеччини підозрюють РФ

15.08.2024   12:45    411

У диверсіях на військових базах Німеччини підозрюють РФ

Фото: Getty Images

Військовий аеродром Кельн-Ван закрили через розслідування

У країні закрили відразу дві військові авіабази у зв’язку з можливим отруєнням питної води.

Німеччина підозрює Росію у диверсіях на двох німецьких військових базах, де могла бути отруєна питна вода. Про це у середу, 14 серпня, повідомило Bloomberg із посиланням на голову комітету з оборони нижньої палати парламенту у Берліні Маркуса Фабера.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

«Наступне розслідування покаже, чи підтвердяться мої початкові підозри про те, що за цим стоїть Росія», — зазначив він у розмові з виданням.

Політик також розповів, що слідство «підсилює підозри» щодо диверсійного акту на авіабазі Кельн-Ван, яка використовується в тому числі членами німецького уряду, включаючи канцлера Олафа Шольца.

У середу, 14 серпня, два німецькі видання — Spigel і Süddeutsche Zeitung — повідомили, що в Німеччині закрили відразу дві військові бази у зв’язку з можливими диверсіями на об’єктах. Йшлося про авіабазу Бундесверу Кельн-Ван, розташовану неподалік Кельну, та аеродромі НАТО в сусідньому Гайленкірхені. За інформацією видань, невідомі могли проникнути на території об’єктів та отруїти там воду.

Невдовзі цю інформацію офіційно підтвердили німецькі військові та представники НАТО. У Північноатлантичному альянсі наголосили, що спробу проникнення на аеродром у Гайленкірхені було в результаті припинено, проте через інцидент на базі Кельн-Ван було вирішено організувати додаткову перевірку водних ресурсів на об’єкті.

Останні новини:  NYT: Моссад мінував пейджери Хезболли через підставні фірми в Угорщині

Після того, що сталося, керівник парламентського комітету, який курирує розвідувальні служби Німеччини, Костянтин фон Нотц нагадав, що Росія на території Європи займається не тільки диверсіями, а й кіберзлочинами, метою яких є ослаблення допомоги Україні та розкол західного суспільства.


korrespondent.net