Позбавляємося слимаків, равликів і блішок, з допомогою натурального засобу

12.08.2024   08:03    50

Досвідчені садівники знають, скільки неприємностей завдають шкідники капусти. Витрачаєш багато часу і сил на те, щоб виростити хороший урожай. А потім дивишся, а весь качан у пошкодженнях та дірках. І вся праця зводиться нанівець.

Як захистити врожай капусти від шкідників?

Зазвичай найбільше клопоту завдають слимаки. Вони виїдають капусту зсередини. Причому заповзають вони туди непомітно. І виявляєш їх тільки після того, як від качана практично нічого не залишилося. Але існують два перевірені надійні засоби боротьби зі слимаками.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою

Варто відзначити, що ці методи ефективні не тільки проти слимаків, але також допомагають боротися з гусеницями і хрестоцвітними блішками. Перший спосіб натуральний. Головне, це суворо дотримуватися пропорцій. І тоді ви досягнете бажаного результату.

Що потрібно?

Необхідно взяти 5 столових ложок попелу, 50 мілілітрів нашатирного спирту, половину склянки 9% оцту, столову ложку мила (як альтернатива милу підійде засіб для миття посуду). Усі ці інгредієнти потрібно змішати у п’яти літрах води. Рекомендується як перший компонент додавати золу. Після чого довільно додавати інші інгредієнти. Все це потрібно добре перемішати. Готовою сумішшю обприскуємо не тільки качани капусти, але також і грядку, на якій вона росте.

Метод дієвий і ефективний, до того ж повністю натуральний. Але обприскувати капусту потрібно раз на тиждень. Зате ця суміш ще й слугує натуральним добривом.

Останні новини:  Агрономи поділилися хитрістю, як опалі яблука перетворити на цінне добриво для грядок

Але якщо шкідників забагато, або просто ніколи займатися приготуванням суміші, використовуйте засіб “Уліцид”.