Рецепт домашнього засобу для очистки унітазу від нальоту та бруду

09.08.2024   13:40    67

Бажаєте, аби ваша сантехніка сяяла чистотою? Рекомендуємо спробувати чудовий домашній засіб. Редакція сайту «Добрі новини» ділиться ефективним рецептом.

Як приємно заходити у ванну кімнату та відчувати неповторну свіжість! За день на нашій сантехніці осідають мільйони бактерій і шкідливих мікроорганізмів. Результат їхньої життєдіяльності можна помітити неозброєним оком: наліт, сечовий камінь та просто бруд.

Аби освіжити вашу унітазну раковину, радимо скористатися домашнім засобом на основі соди, оцту, лимонної кислоти, звичайної кухонної солі та прального порошку, аби краще пінилося.

Останні новини:  Які місця у домі пропускають майже всі при прибиранні

Рецепт простий: спершу засипаємо суміш соди та солі. Беремо у пропорції 1:2, де буде 1 столова ложка карбонату натрію і 2 натрій хлориду. Йоржиком розтираємо все по поверхні. Виходить такий собі м’який абразив, який легко і без подряпин на кераміці чи то на фаянсі, прибирає бруд.

Останні новини:  Список домашніх обов'язків для дітей різного віку, які вони можуть робити самі

Сіль – це не лише спеція для кухні, але й потужний абразивний засіб, який допомагає очистити поверхню унітаза від стійких забруднень. Вона чудово працює у парі з іншими компонентами, посилюючи їхню дію та забезпечуючи комплексне очищення.

Далі “гасимо” цю суміш оцтом. Під час реакції відшаруються всі тверді залишки та мікроскопічний наліт. Втім, цього для фінального результату недостатньо.

На сцену виходить лимонна кислота та правильний порошок. Це справжня знахідка для тих, хто хоче боротися з вапняковим нальотом. Ці компоненти розчиняють мінеральні відкладення, перетворюючи їх на легко змивну суміш. Окрім того, лимонна кислота має легкий відбілюючий ефект, що допомагає повернути унітазу його первинний блиск.

Останні новини:  Робимо свій домашній шампунь із вітамінами для росту та зміцнення волосся

Також розтираємо це все по поверхні та лишаємо на ніч. Після змивання унітаз ще довго буде чистим, адже пральний порошок додатково продезінфікує і лишить приємний аромат.