Ефективні поради, як наносити тіні, щоб вони довго трималися та не скочувалися

09.08.2024   12:20    65

Напевно, кожній жінці хотілося б, щоб макіяж очей зберігав свіжий і ефектний вигляд аж до моменту його змивання. Але часто буває так, що навіть якісні тіні для повік виявляються не надто стійкими. Причини можуть бути різними: від погодних умов до індивідуальних особливостей шкіри. Але є кілька способів збільшити стійкість тіней (крім використання бази під тіні).

Не використовуйте жирний крем

Перед нанесенням макіяжу не наносьте на повіки і зону навколо очей жирний крем. Замініть його сироваткою — у неї легша текстура, яка не дасть подальшому макіяжу «поплисти».

Останні новини:  Названо найслабші знаки Зодіаку: хто вони

Знежирення

Перед нанесенням тіней знежирте шкіру повік (особливо якщо у вас жирна шкіра). Можна використовувати для цієї мети як сухий спонж, так і ватний диск, злегка змочений у міцелярній воді. Цей прийом видалить зі шкіри надлишки жиру, що дасть змогу тіням триматися довше.

Останні новини:  Які місця у домі пропускають майже всі при прибиранні

Пудра

Нанесіть поверх тіней тонкий шар пудри, щоб закріпити їх на повіках. Пудру наносити краще пензлем — так вона ляже на тіні тонкою невагомою вуаллю, не перекривши і не приглушивши колір. Не ігноруйте цей лайфхак, якщо ви віддаєте перевагу кремовим тіням для повік — їхня текстура волога, закріпити такі тіні можна тільки сухим засобом. Пудра — найоптимальніший варіант.

Консилер

Базу під тіні за її відсутності замінить консилер. Нанесіть його на повіки тонким шаром, дайте підсохнути і злегка припудріть, а потім нафарбуйте очі. Стійкість такого макіяжу складе 6-7 годин.

Останні новини:  Як власноруч зробити рідкий гель для прання речей, якщо закінчився порошок

Правильне нанесення

Важливо запам’ятати, що, незалежно від того, чим ви наносите тіні (пензлем, аплікатором або навіть пальцем — проти останнього варіанту, до речі, навіть візажисти нічого проти не мають і активно його використовують), рухи мають бути не розмащувальними, а вбиваючими. Так пігмент глибше проникає в шкіру і довше тримається на ній.