Міноборони Казахстану планує серйозну модернізацію озброєння, включаючи безпілотники та броньовану техніку

09.08.2024   12:04    57

У 2024 році Казахстан планує отримати колісну броньовану техніку, зокрема Arlan виробництва казахстанської Paramount Engineering і COBRA II турецької Otocar. До кінця року Міноборони планує придбати комплексні тактичні безпілотні комплекси (SUNQAR) і міні-безпілотні комплекси (EVOMax). Експерти припускають, що на рішення інвестувати в дрони вплинуло їх широке використання в російсько-українській війні, демонструючи ефективність квадрокоптерів як зброї.

У Міноборони підкреслили, що Збройні сили Казахстану продовжують переозброєння сучасною технікою, в тому числі зразками вітчизняного виробництва. Цього року капітально відремонтовано понад півсотні одиниць техніки, закуповується п’ятсот нових винищувачів і високоточних зенітно-ракетних комплексів для військ ППО. Для нових літаків вибрали російський Су-30СМ, незважаючи на попередні міркування щодо придбання французьких винищувачів Rafale. На це рішення вплинула висока вартість Rafale. Су-30СМ є багатоцільовим винищувачем, хоча Міністерство оборони було стриманим щодо закупівлі цих літаків, ймовірно, через «геополітичну делікатність».

Останні новини:  У Будапешті Дунай затопив угорський парламент

Крім того, Казахстан проводить експериментальні військові дії з безпілотним літальним комплексом важкого класу ANKA. Турецький БПЛА надійшов на озброєння в чотирьох країнах у 2023 році, цього року розпочнеться його виробництво в Казахстані.

Очікується, що Європейський Союз поставить до Казахстану перший важкий військово-транспортний літак A400M, а також протидиверсійний катер для ВМС. У Міноборони також запустили цехи з ремонту бронетехніки та автомобільної техніки, ППО військ, ПТРК, артилерії та стрілецької зброї, де наразі відремонтовано понад 1,5 тис. одиниць військової техніки.

Останні новини:  Ізраїль атакував сотню ракетних установок Хезболли

У щорічному рейтингу Global Firepower-2024 Казахстан посів 58 місце зі 145 країн, визнавши його збройні сили найсильнішими в Центральній Азії.


wheel-news.com