США змогли відмовити Іран від атаки на Ізраїль - ЗМІ

09.08.2024   07:41    103

США змогли відмовити Іран від атаки на Ізраїль - ЗМІ

Фото: Getty Images

Іран може відмовитися від наміру атакувати Ізраїль

США через посередників повідомили Тегерану, що Іран повинен переглянути свої плани, якщо вибух не був спрямований проти іранських громадян і не спричинив загибель інших осіб.Іран, ймовірно, переосмислює можливість масштабного нападу на Ізраїль, повідомляють офіційні особи США. Про це пише Politico у четвер, 8 серпня.США, використовуючи дипломатичні канали та підтримку своїх союзників на Близькому Сході, могли відмовити Іран від масштабної ракетної атаки на Ізраїль після вбивства ватажка ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Американські посадовці попередили Іран, що удар по Ізраїлю лише посилить напруженість і може призвести до прямої конфронтації між країнами.

Останні новини:  ЄС запровадить нові санкції проти сірих торгівців російською нафтою

США через посередників повідомили Тегерану, що Іран повинен переглянути свої плани, якщо вибух не був спрямований проти іранських громадян і не спричинив загибель інших осіб.

На запитання журналістів у середу, чи вважають США, що Іран змінив свою думку, речник Ради національної безпеки Джон Кірбі сказав, що він не буде говорити про конкретні оцінки розвідки, але адміністрація Байдена «не хоче бачити ескалації».

Останні новини:  У Будапешті Дунай затопив угорський парламент

«Якщо вона буде, боже мій, ми будемо готові захищати Ізраїль і захищати себе як належить», — сказав він.


korrespondent.net