Яку воду потрібно давати собаці для пиття

08.08.2024   11:40    47

Сучасні собаківники дуже багато уваги приділяють харчуванню своїх улюбленців. При цьому вибору пиття для вихованців ми присвячуємо набагато менше часу. А даремно! Адже вода — це основа життя, і що якіснішою вона буде, то краще почуватиметься тварина, то менше хворітиме. Яку ж воду повинні пити домашні собаки.

Пиття собаки: основні правила

Щоб собака був здоровим і правильно розвивався, господарі повинні дотримуватися таких правил його напування:

  • Вода завжди має бути чистою. Рідина, налита у відкриту миску, дуже швидко збирає пил, унаслідок чого стає брудною і непридатною для пиття. Тому краще використовувати спеціальні поїлки — у них вода буде чистішою.
  • Міняти воду слід не рідше ніж двічі на день — інакше в ній можуть завестися бактерії та мікроорганізми — нехай і непомітні для ока, але дуже шкідливі для здоров’я.
  • Вода має бути кімнатної температури — тоді вона забезпечить ідеальний термообмін в організмі і не викличе застудних захворювань.
  • Поїлка завжди має бути повною — особливо в тих випадках, коли пес харчується сухим кормом.
Останні новини:  Як вивести жирну пляму з одягу без прання

Сира, кип’ячена чи відфільтрована?

І сира, і кип’ячена, і відфільтрована вода мають свої плюси і мінуси щодо здоров’я вихованця.

Кип’ячена

Якість води великою мірою залежить від ємності, використовуваної для кип’ятіння. Так, наприклад, вода з алюмінієвих або залізних чайників без емалі вважається непридатною для пиття, те саме стосується електрочайників із пластмаси. Зараз можна купити електричні чайники з кераміки або скла — ці матеріали хімічно інертні й майже не впливають на властивості води. Також підійде чайник із нержавійки.

Останні новини:  Як почистити матрац у домашніх умовах за допомогою простих речовин, які завжди під рукою

Сира

Багато собаківників вважають кип’ячену воду «мертвою», не п’ють її самі і не дають тваринам. В результаті, собака отримує рідину вельми сумнівної якості з природних джерел, колодязів, а то й просто з-під крана. Так робити в жодному разі не можна! Водопровід може бути отруєний не тільки хлоркою, а й важкими металами, навіть миш’яком і кадмієм. У джерелах і колодязях можуть плодитися мікроорганізми, водорості, гриби, віруси.

Останні новини:  Манера ходьби відбиває характер людини

Фільтрована

Її якість багато в чому залежить від якості фільтрів, але в більшості випадків вона набагато краще підходить для вживання в їжу, ніж кип’ячена. Вона дешевша, простіша в отриманні, корисніша і зручніша у використанні, оскільки таку воду не потрібно охолоджувати, а можна відразу дати собаці. Також підійде вода в пляшках — тільки без газу!
Пам’ятайте, що здоров’я вашого улюбленця залежить тільки від вас! Уважно вибирайте все, що собака вживає в їжу — і він завжди буде радувати вас відмінним зовнішнім виглядом і веселою вдачею!