Талібан прагне відвідати саміт БРІКС у Казані

Сьогодні,   21:21    197

Талібан прагне відвідати саміт БРІКС у Казані

Фото: Getty Images (ілюстративне фото)

Талібів можуть запросити на саміт БРІКС у Росії

Нещодавно Росія погодилася на інвестиції в афганську енергетику, видобуток корисних копалин та розвиток інфраструктури.

Режим талібів в Афганістані направив Москві письмову заявку на участь у саміті БРІКС у Казані, що відбудеться у жовтні. Про це пише TheMoscowTimesу неділю, 22 вересня.

Останні новини:  У Німеччині штрафують за шум від дітей

Також заявку підтвердив голова російського ділового центру в Афганістані Рустам Хабібуллін.

«Уряд Афганістану подав письмову заявку на участь вищого керівництва країни в саміті БРІКС , який пройде в  Казані 22-24 жовтня», — повідомив Хабібуллін.

Лист, підписаний виконувачем обов’язків міністра промисловості та торгівлі Афганістану Нуріддіном Азізі, адресований помічнику президента РФ Юрію Ушакову. У ньому зокрема наголошується на важливості участі афганської влади в саміті.

Останні новини:  Трамп відмовився від дебатів з Гарріс на CNN: «Занадто пізно»

На початку вересня представники Талібану відвідали ІХ Східний економічний форум, який проходив у Владивостоці. Член делегації, співробітник торгової палати Афганістану Мохаммед Йоннас Хоссейн, тоді розповів про плани терористичного руху налагодити контакти з російськими інвесторами.

«Я хочу обговорити можливість спільної роботи бізнесменів наших країн. В Афганістані безпечно — ми не маємо корупції, заборонених речовин, добре розвинене сільське господарство. Ситуація сприятлива, тож я хотів би, щоб російські бізнесмени вели діяльність в Афганістані», — заявив він.

Останні новини:  Президентка Єврокомісії їде до Києва: у тому причина

korrespondent.net