Швидкий лайфхак, як витягти скалку з пальця

08.08.2024   09:40    83

Займаючись домашніми справами, будівництвом або відпочиваючи на природі, великі шанси «загнати» в палець скалку. Багато хто за звичкою починає колупати шкіру голкою, але є кілька більш гуманних способів позбавлення від стороннього тіла. розповість, як витягнути скалку глибоку і не дуже швидко і легко.

ЯК ВИТЯГНУТИ СКАЛКУ, ЯКЩО ВОНА ГЛИБОКО ЗАСІЛА

Наші бабусі діляться порадами, як витягнути скалку зі стопи чи іншої частини тіла, якщо її не видно. Копирсатися в ранці чимось гострим, у тому числі голкою, не варіант — краще використовувати приємніші методи.

Харчова сода

Приготуйте кашку, розчинивши у потрібній кількості води 1 столової ложки порошку. Нанесіть на пошкоджену ділянку тіла, обмотайте бинтом та залиште на день. Зніміть пов’язку і подивіться на ранок — скалка повинна вийти, і ви зможете легко дістати її пінцетом. Якщо такого не сталося, і скалка продовжує «сидіти» глибоко, повторіть компресу знову.

Бананові або картопляні шкірки

Останні новини:  Названо найслабші знаки Зодіаку: хто вони

Цей варіант хороший тим, що шкірки бананів, як і харчова сода, змушують шкіру набухати, а вона, у свою чергу, виштовхує скалку. Вам потрібно відрізати або відірвати шматок шкірки, потім додати її до потрібної ділянки тіла. Заклеїти пластиром або обмотати бинтом, залишити на ніч чи добу, зняти пов’язку і витягнути скалку пінцетом.

Останні новини:  Жовтень щедро озолотить лише ці знаки Зодіаку. Хто казково розбагатіє

Сільгоспвиробники

Цей природний консервант відмінно впливає на будь-які бактерії, вбиваючи їх, у тому числі, і на шкіру, що потрапляють разом із скалкою. Вам потрібно намочити трохи солі, змастити вранці кашкою і обмотати бинтом. Через добу зняти пов’язку і дістати скалку.

ЯК ВИТЯГНУТИ СКАЛКУ НАРОДНИМИ ЗАСОБАМИ, ЯКЩО ВОНА НА ПОВЕРХНІ

Не завжди шматочок стороннього тіла виявляється глибоко в шкірних покривах, іноді його можна відразу побачити, але важко дістати. І для таких випадків підказуємо, як витягти скалку без голки:

  1. перекисом або білим оцтом – обробіть ранок перекисом водню, коли засіб почне пінитися, скалка «вийде» сама;
  2. ефірною олією — додайте пару крапель у ємність з водою, замочіть там палець на 2-5 хвилин, коли скалка почне підніматися нагору, дістаньте її пінцетом;
  3. пляшкою — налити в ємність гарячу воду, тримати палець над парою, злегка здавлюючи шкіру навколо скалки, дочекатися, поки вона вийде сама, або прискорити процес, підчепивши зубочисткою.
Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Ще один корисний лайфхак, як витягти скалку – це використовувати медичний шприц. На ньому потрібно зрізати носик вщент, притиснути до місця з скалкою і потягнути за поршень. Під тиском скалка вийде сама, але тільки за умови, що вона знаходиться вертикально, а не горизонтально.