Кілька дієвих порад, як позбутися від старих речей

07.08.2024   14:23    72

Щоб звільнити місце для нового — насамперед потрібно позбутися старого. Але зазвичай розставання зі старими речами дається дуже непросто.

Проведіть ревізію

Набагато простіше “відірвати від серця”, коли ви чітко розумієте, що не дуже і потрібно мені це. Скажіть собі чесно, які речі місяцями чекають своєї години в шафі, або — яких речей ви взагалі не торкаєтеся роками? Можете навіть скласти список і дати собі час подумати — потрібно чи ні.

Останні новини:  Народні засоби виявляться неефективними: як прибрати жовті плями з підвіконня

Дайте друге життя речам

Ще один відмінний спосіб — віддавати непотрібні речі на благодійність. Повірте, зробивши це одного разу, ви зміните своє ставлення до речей у цілому. Якщо ж мова йде про дорогі “об’єкти” (дизайнерський одяг, антикваріат, техніка) — різноманітні онлайн-сервіси допоможуть продати те, чим ви вже не користуєтеся. І ви в будь-якому разі виграєте: річ вже не лежить безцільним вантажем, і ви навіть зможете повернути частину витрачених на неї грошей.

Останні новини:  Як вберегти одяг від вогкості та надати йому приємного аромату за допомогою рису

Дійте рішуче

Ми так влаштовані, що тривале ухвалення рішення може закінчитися фразою “я передумав” або “я передумала”. Вирішили викинути — то прямо зараз! Коробка з речами стоїть на балконі вже десять років? Тільки не починайте розглядати й перебирати — вам все виявиться “потрібним”. Але з іншого боку: дійсно потрібне навряд чи буде порошитися в дальньому кутку. Придумайте собі правило: якщо не використовували річ протягом пів року — значить, кандидат на виліт.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини