Мін'юст США намагається конфіскувати на користь України понад $200 мільйонів у «справі Лазаренка»

07.08.2024   11:21    45

Міністерство юстиції Сполучених Штатів через процедуру цивільної конфіскації у тривалому судовому процесі намагається конфіскувати понад 200 мільйонів американських доларів у колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка на користь України.

Про це в інтерв’ю Голосу Америки заявила керівниця міжнародного підрозділу відділу з питань відмивання грошей і повернення активів Міністерства юстиції США Мері Батлер, передає Укрінформ.

«Справа досі не завершена. Але я рада повідомити, що ми досягли ще одного рішення, яке наближає нас до можливості отримати остаточне рішення щодо конфіскації. Тоді пан Лазаренко може оскаржувати, скільки йому завгодно. Але ми й нині рухаємося вперед. Може йтись про понад 200 мільйонів доларів. Це багато грошей і багато чутливих питань», – сказала вона.

Останні новини:  Одна з країн платитиме мігрантам $34 тис. за виїзд із країни

Батлер додала, що Лазаренка було засуджено в суді Північного округу Каліфорнії в Сан-Франциско, де він відбув покарання близько 6 років у в’язниці; водночас обсяг звинувачень у справі, за якою Лазаренка було визнано винним, був значно вужчим за обвинувачення, які знаходяться в юрисдикції Міністерства юстиції США.

Серед інших справ, якими займається Міністерство юстиції США, Батлер також згадала висунення обвинувачення особам, пов’язаним із підсанкційним колишнім соратником Януковича Сергієм Курченком.

Останні новини:  Парламент Швейцарії збільшив фінансування армії більш як на €4 мільярди

Відповідно до попередніх повідомлень Мін’юсту Курченко звинувачувався у багаторічній схемі порушення та ухилення від санкцій США шляхом отримання коштів від американських осіб та ведення бізнесу з ними на суму близько 330 мільйонів доларів.

Фото: Global Look Press/Michael Weber


news-xl.net