Археологи виявили в Шотландії скарб, якому 3000 років

05.08.2024   23:30    68

Археологи виявили у Грінсайді скарб, що складається з бронзових браслетів та намист. Він датується 1000 роком до н.е. Прикраси знайшли під час розкопок села бронзового віку, пише Arkeonews.

Знайдений археологами скарб складається із шести напівкільцевих браслетів, одного півкільцевого браслета з чашоподібним кінцем, одного повного шийного кільця та частини ще одного шийного кільця. Один з одним елементи прикрас з’єднані за допомогою волокнистих шнурів.

Останні новини:  Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Від гниття органічні матеріали врятували антимікробні властивості міді, що міститься у бронзі. За словами керівника розкопок Рейчел Баклі, органіка, що збереглася, дозволила вченим отримати уявлення про те, які методи поєднання артефактів використовувалися 3 000 років тому.

Археологи продовжать досліджувати скарб. Вони хочуть зрозуміти, чому він був захований саме у цьому місці. Згідно з висунутою ними гіпотезою неглибока яма була тимчасовим місцем для зберігання. Артефакти із сусіднього поселення дадуть змогу вченим встановити, чи було воно і скарб покинуті людьми одночасно.