Популярні і здорові продукти харчування можуть виявитися смертельно небезпечними

19.07.2024   19:00    38

Експерти американського управління з санітарного нагляду склали список з споживаних щодня багатьма людьми продуктів харчування, які можуть виявитися смертельно небезпечними. У нього в тому числі увійшли популярні і здорові – наприклад, яйця, броколі, риба.

За словами фахівців, яйця, що вважаються одним з найздоровіших джерел білка, можуть виявитися смертельно небезпечними через інфекцію, викликаної бактеріями сальмонели. Роздобути її можна, скуштувавши страву з неправильно приготованих, не дуже свіжих яєць.

Останні новини:  Медики вказали на ознаки деменції, які багато хто не розпізнає

Інший продукт – гриби. Щоб уникнути отруєння або летального результату, необхідно бути повністю впевненим у їх безпеці, перш ніж готувати і їсти, підкреслюють медики.

Увійшов до “чорного списку” і тунець – за свою здатність накопичувати ртуть. Також смертельно небезпечним є нешкідливий на перший погляд арахіс-викликається ним алергія є однією з найпоширеніших побутових причин смерті людей по всьому світу.

Останні новини:  Ці 8 напоїв полегшать травлення

Вкрай обережними потрібно бути любителям устриць. Вчені пояснюють, що ті здатні виявитися переносниками інфекцій через забруднення водойм, на дні яких мешкають.

Ще один “вбивця” – сосиски. До 20 відсотків нападів задухи під час їжі у дітей до десяти років відбуваються саме при їх вживанні, про це пише турецьке видання Sözcü, яке опублікувало у себе «смертоносний» список продуктів харчування.

Останні новини:  Кофеїн може викликати дефіцит важливого вітаміну в організмі, з’ясували вчені


novosti24.kyiv.ua






1111529