Чим повечеряти, щоб уникнути похмілля

12.07.2024   00:20    37

Експерти запевняють: якщо ви не хочете на ранок страждати від похмілля, краще вжити необхідних заходів до випивки, ніж після неї.

Найкращий спосіб уникнути похмілля, не зловживати алкоголем. Але якщо не впевнені в тому, що зможете себе втримати від спокуси, мінімізуйте наслідки застілля.

Експерт з харчування Кайл Кроулі назвав п’ять продуктів, які можуть впоратися з похміллям, пише Express.co.uk

Останні новини:  Топ-5 наймиліших тварин, які підкорюють серця своєю чарівністю

Банани. Алкоголь має сечогінний ефект, тому кожен випитий келих змушує нас  частіше ходити в туалет. Через це ми ризикуємо позбутися важливих електролітів – натрію та калію, які захищають наше тіло від зневоднення. З’їдений банан допоможе  збільшити запаси калію, що позитивно вплине на самопочуття вранці.

Останні новини:  Ці знаки Зодіаку знайдуть щастя всього свого життя до кінця цього року

Батат. Ще одне чудове джерело калію і складних вуглеводів. Солодка картопля допоможе сповільнити травлення та зменшить вплив алкоголю на організм.

Яйця. Вітамін B, необхідний для захисту печінки, і амінокислота цистеїн, яка допомагає виводити токсини, чудово впораються з алкоголем. А білок трохи зменшить апетит і не допустить переїдання. Загалом інша білкова їжа (навіть протеїновий коктейль) теж допоможе приборкати голод і сповільнити всмоктування алкоголю в кров.

Лосось. Це жирна риба. Корисний жир сповільнить швидкість всмоктування алкоголю в кров.

Останні новини:  Як часто вам потрібно мити голову: експерт озвучив 4 правила миття голови

Вівсянка. Джерело клітковини та білку сприяє тривалому відчуттю ситості. Дослідження показали, що овес здатен покращити функцію печінки та захистити її від пошкоджень, спричинених алкоголем.