Ефективні засоби для очистки дивану від плям без розводів

11.07.2024   01:00    43

Багато людей проводять свій вільний час, лежачи на м’якому дивані. На ньому вони дивляться фільми та поглинають чіпси чи попкорн, п’ють каву, розслабляються після роботи і нерідко навіть сплять. Якщо на нього раптом потрапило якесь забруднення необхідно знати, як очистити оббивку дивана в домашніх умовах, а також про способи підтримувати цей предмет інтер’єру в чистоті, щоб він прослужив якомога довше, не втративши свого первозданного вигляду.

ПРАВИЛА ДОГЛЯДУ ЗА М’ЯКИМИ МЕБЛЯМИ

Перед тим як почистити диван від плям і від розводів, необхідно досліджувати особливості догляду за такими предметами інтер’єру. М’які меблі потрібно правильно доглядати, дотримуючись наступних правил:

Останні новини:  Як вивести чорні сліди від взуття з допомогою тенісного м’яча

  • оббивний матеріал потрібно очищати щотижня за допомогою миючого або звичайного пилососа;
  • чохли кожні півроку потрібно віддавати в хімчистку або прати своїми руками;
  • раз на кілька місяців м’які предмети інтер’єру слід вибивати.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБИВАТИ ДИВАН

Для цього потрібно: чисте і непотрібне простирадло, оцет, сіль і вода. У парі літрів води потрібно розвести чотири столові ложки оцту і таку ж кількість солі. Потім у цій суміші потрібно замочити простирадло і ретельно його віджати. Крісло або диван потрібно застелити тканиною та акуратно вибити забруднення ручною вибивалкою. Частинки пилу залишаться на просоченому простирадлі, оцет і сіль освіжать колір оббивки і позбавлять меблі від неприємних запахів. Процедуру рекомендується повторювати два-три рази, щоб м’які меблі знову набули презентабельного зовнішнього вигляду.

Останні новини:  Повна шпаргалка для виведення плям з ковроліну: види забруднень та способи ліквідації

ПОРАДИ ЩОДО ВИДАЛЕННЯ ПЛЯМ

Якщо ви не знаєте, як почистити диван від плям у домашніх умовах, то не варто розпочинати цю роботу. Для початку слід усвідомити кілька правил:

  1. Якщо на матеріалі оббивки виявилася якась речовина, то її потрібно якнайшвидше позбутися. Більшість забруднень у побуті не залишає слідів, якщо їх своєчасно і правильно відмити і обробити, не чекаючи висихання плям. Це пов’язано з тим, що з часом забруднення починають взаємодіяти з навколишнім повітрям, і прибрати їх стає набагато складніше.
  2. Перед використанням будь-якого препарату його потрібно спочатку протестувати на якомусь непомітному місці оббивки. Якщо кольори не змінилися, його можна сміливо застосовувати, щоб відчистити всю поверхню.
  3. Плями потрібно зводити у напрямку від країв до центру. Це потрібно для того, щоб забруднення не розповзалося.
Останні новини:  Досвідчені господині розкрили головні хитрощі ,як повернути колір одягу