The Washington Post: нові дані показують, що Північна Корея транспортує велику кількість боєприпасів до Росії

25.06.2024   11:00    43

Ця вага дорівнює приблизно 1,6 мільйонам артилерійських снарядів того типу, який Росія використовувала у війні. Крім того, ці вантажі були позначені як «боєприпаси» в місцях призначення, хоча в документації зазначено, що вантажі містили «вибухівку».

Північна Корея прямо не вказана як країна походження цих вантажів, але їх відправлення з портових міст на Далекому Сході збігається з часом заходу туди суден, які прибувають з Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР).

Видання зазначає, що це є серйозним непрямим доказом поставок боєприпасів з КНДР до Росії, про що неодноразово згадували на Заході. Го Мьон Хюн, старший науковий співробітник Інституту Сеула, яка пов’язана з розвідувальним агентством Південної Кореї сказала:

Останні новини:  У США назвали деякі аспекти плану перемоги України

«Це варіант доказу російсько-північнокорейського зв’язку, коли йдеться про передачу боєприпасів, і це доводить, що росіяни та північнокорейці брехали, заперечуючи передачу. Це справді додає більше довіри тому факту, що Північна Корея допомагає Росії вести війну в Україні. У нас немає фотографій і північнокорейці не скажуть: «Дивіться, ми передаємо снаряди до Росії» або щось подібне, це найкраще, що ми можемо отримати».

Аналіз супутникових знімків і даних про морський рух, проведений The Washington Post і C4ADS, показує, що судна під російським прапором, пов’язані з армією країни, були пришвартовані в північнокорейському порту Раджин, а потім у російських портах Восточний і Дунай. Згідно з даними, більшість вибухівки відправилася на об’єкти в Росії протягом тижня після прибуття.

Ці судна — Lady R, Angara, Maria і MAIA-1 — належать російським компаніям, тісно пов’язаним із армією країни. Хоча неможливо точно перевірити, що саме перевозили кораблі, Сполучені Штати та Південна Корея раніше публічно назвали ці чотири судна такими, що причетні до транспортування північнокорейської зброї до Росії на основі супутникових знімків і повідомлень преси.

Останні новини:  Пісторіус розповів, чому поразка України буде “дуже дорогою” для Європи

Відповідно до торгових даних, отриманих C4ADS від особи, яка має доступ до документації в російській транспортній та логістичній галузі, особу якої The Washington Post не вказує, вантажі відправлялися в 16 місць по всій Росії, 12 з них поблизу відомих сховищ боєприпасів. Це вказувало експертам на те, що ці вибухівки, ймовірно, були боєприпасами.





wheel-news.com

Останні новини:  РФ готує диверсійні атаки на порти і судноплавні компанії ЄС, -  Bloomberg