Яку зиму пророкують нам дерева – сувору та холодну, сніжну чи теплу: народні прикмети про український сад

Сьогодні,   12:06    195

Про те, якою буде майбутня зима, можна легко сказати за деревами на ділянці. Народні прикмети давно розповіли нам все про погоду у найхолоднішу пору року.

Як визначити погоду взимку за деревами

На вулиці вже почалась третя декада першого осіннього місяця. Вже скоро почнуться похмурі дні та дощова погода. У давні часи наші предки завжди уважно стежили за всіма проявами погоди, а тому могли спрогнозувати, що ж на них чекає далі.

Якою буде зима: народні прикмети

Крім того, звертали пращури увагу і на природу – за міжсезонням можна було здогадатись про те, яку зиму підготувала для нас доля. Чи буде вона лютою, морозною та сніжною або ж на нас чекає тепла та сонячна погода – про це розповідають дерева.

Останні новини:  ЗСУ можуть отримати кілька десятків австралійських танків Abrams
Як визначити погоду майбутньої зими за деревами у своєму саду – народні прикмети говорять про все

Так, наприклад, від того, наскільки багато чи мало жолудів на дубі, можна спрогнозувати погоду на зиму. Якщо їх на гілках багато, то варто готуватись до лютих морозів, а перед Різдвом чекати на сніг. Якщо ж на ялинках з’явилось багато шишок, то зима навпаки буде тепла та з відлигами.

До слова, наші предки звертали увагу не лише на кількість, але й на розташування шишок. Якщо вони росли високо, то це означало ймовірність пізніх морозів. Шишки, які росли низько на гілках, говорили про ранні морози.

Останні новини:  Україна готується до останнього переведення годинників: коли відбудеться перехід на зимовий час
Як визначити погоду майбутньої зими за деревами у своєму саду – народні прикмети говорять про всеЯк визначити погоду майбутньої зими за деревами у своєму саду – народні прикмети говорять про все

І верба може розповісти про майбутню зиму. Існує повір’я, яке говорить наступне: якщо дерево надто рано покрилось інеєм, то зима буде довгою. Якщо дерево рано скинуло листя, то й перші зимові заморозки прийдуть рано. Якщо мова йде про березу, то потрібно звернути увагу на верхнє листя.




Якщо воно тримається довго, а ось нижнє листя вже опало, то зима буде рання, але й весна – тепла та благодатна. На садові дерева також звертали увагу. Пізно опале з вишні листя вважали ознакою теплої зими з великою кількістю опаді. Якщо був хороший врожай горобини, то зиму чекали морозну.

Останні новини:  ЗСУ можуть отримати кілька десятків австралійських танків Abrams


noviydoctor.com