Індійська армія успішно випробувала VSHORADS 4-го покоління: заміна для російських ПЗРК «Ігла»

Сьогодні,   08:33    362

VSHORADS, скорочення від «Very Short-Range Air Defence», — це система, розроблена в Індії, призначена для протидії повітряним загрозам поблизу. Його класифікують як систему протиповітряної оборони малої дальності (SHORAD) і переносну систему протиповітряної оборони (ПЗРК).

Легкий і портативний, VSHORADS важить приблизно 20,5 кг і має 2 метри в довжину, діаметр 90 мм і розмах крил 32 см, що робить його легким для транспортування та розгортання. Завдяки ракетному двигуну подвійної тяги він розвиває максимальну швидкість 1,5 Маха. Його робоча дальність становить від 250 метрів до 7 кілометрів, максимальна висота польоту 3500 метрів.

Останні новини:  Трамп переважає Гарріс у питанні завершення війни в Україні – результати опитування WSJ

VSHORADS має дводіапазонну інфрачервону систему наведення для точного виявлення та відстеження повітряних цілей у поєднанні з адаптивним безконтактним підривником для оптимальної ефективності при ударі. Цю систему можна запускати зі штатива або збройової платформи, що забезпечує гнучкість у різних робочих середовищах. Проведені випробування були спрямовані на перевірку критичних параметрів, таких як максимальна дальність і висота перехоплення, підтвердили можливості ракети для збройних сил Індії, продемонструвавши надійність її технології в різних сценаріях ураження.

Розробкою ракети VSHORADS незалежно керувала DRDO у співпраці з двома вибраними виробничими агенціями за моделлю Development-cum-Production Partner (DcPP). Ця фаза є важливою віхою, що дозволяє неминуче провести випробування користувачами та пришвидшити виробництво відповідно до бачення адміністрації Моді про «Аатманірбхар Бхарат» (самостійна Індія). Розроблений для задоволення потреб армії, VSHORADS відповідає давнім вимогам щодо модернізації систем протиповітряної оборони і ним планують замінити застарілі системи «Ігла». В останні роки армія закупила обмежену кількість «Ігла-С» згідно з протоколами надзвичайних ситуацій, але VSHORADS є довговічною та стратегічною альтернативою.

Останні новини:  США можуть оголосити війну Ірану: Байден назвав умову


wheel-news.com