Вчені з’ясували, яким буде життя на Землі через 250 млн років

Сьогодні,   12:30    878

Через 250 мільйонів років до 92% земної поверхні може стати непридатною для життя ссавців. Протягом цього періоду континенти з’єднаються в один суперконтинент, який отримає назву Пангея Ультіма.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Nature.

Такі зміни спричинять активні вулкани та зростання рівня вуглекислого газу в атмосфері, що посилить парниковий ефект. Зараз Земля знаходиться в середині циклу суперконтинентів – періоду, що розділяє утворення єдиних континентальних масивів.

Останні новини:  Вчені знайшли найдовшу у світі стежку, протоптану динозаврами

Науковці прогнозують, що новий суперконтинент Пангея Ультіма сформується поблизу екватора приблизно через 250 мільйонів років. Це станеться через закриття Атлантичного океану та злиття афро-євразійського континенту з обома Америками.

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Клімат Пангеї Ультіми буде суворим – вулканічна активність спричинить сильне потепління, а температура на більшості територій перевищить 40°C. Центральні частини континенту стануть пустелями, що зробить їх непридатними для життя ссавців.

Останні новини:  По Землі ще ходили динозаври: вчені встановили, коли на Місяці востаннє були виверження вулканів

У найгіршому сценарії, лише 8% земної поверхні буде підходити для існування ссавців, тоді як інші області стануть занадто гарячими або посушливими для життя. Це створить серйозні виклики для виживання не лише ссавців, а й рослин та інших живих істот.

Дослідники відзначають, що такі умови можуть спричинити появу нових видів, як це неодноразово відбувалося після масових вимирань у минулому. Александр Фарнсворт вважає, що людство, якщо воно ще існуватиме через 250 мільйонів років, зможе адаптуватися до цих змін.

Останні новини:  Міноборони США інвестувало 46 млн дол. у розроблення замінника крові

На думку вченого, можливо, найкращим рішенням для людства буде покинути Землю та знайти іншу планету з більш сприятливими умовами для життя.