Українським водіям дали рекомендацію, коли міняти шини на зимові

Сьогодні,   15:00    179
Українським водіям дали рекомендацію, коли міняти шини на зимові

Заміна літніх шин на зимові є важливим етапом підготовки авто до холодів для українських водіїв. Літня гума втрачає свої властивості при низьких температурах, що погіршує керованість та збільшує гальмівний шлях. Зимова гума, навпаки, зберігає м’якість і забезпечує краще зчеплення з дорогою. Відповідний момент для встановлення зимових шин настає, коли середньодобова температура знижується до 5-7°C, що зазвичай відбувається наприкінці жовтня або на початку листопада, особливо у більшості регіонів України.

Останні новини:  Водіям в Україні заборонили ремонтувати свої автомобілі

Водіям, які їздять переважно вночі або вранці, рекомендується замінити шини трохи раніше, оскільки у ці періоди температура може опускатися нижче 7°C. Також водіям-початківцям радять робити заміну на початку жовтня, щоб встигнути адаптуватися до нових умов.

Заміна шин не обмежується лише сезонними змінами – важливо також звертати увагу на їхній стан. Шини слід міняти кожні 4-5 років, оскільки з часом вони втрачають свої ключові властивості.

Хоча українське законодавство не карає за їзду на літній гумі взимку, порушення технічних вимог до шин може призвести до штрафу згідно з п. 31.4.5 ПДР та статтею 121 КУпАП.

Останні новини:  Ексклюзивну версію електричного купе Rolls-Royce Spectre присвятили місячному гало


nnews.com.ua