Українець Дмитро створив 600-сильний електрокар на базі “горбатого” ЗАЗ-965. Розгін до 100 км/год. займає у “малюка” всього 2,6 сек. Таким результатом не може похвалитися навіть наворочена Tesla Model S PLAID, пише Wheel News.

Проект почався з переробки купленого за $200 “горбатого” на електротягу. Дмитро працював над своїм дітищем щодня.

Поява в сімействі Дмитра другої машини спонукала майстра на посилення швидкісних можливостей ЗАЗ-965. Раціоналізатор вирішив зазіхнути на лаври тесловських е-мобілів Model S P100D і PLAID. Для цього довелося “протягнути горбатого” через кілька етапів модифікації: встановлення саморобного е-мотора, агрегата від Nissan Leaf і двох спарених двигунів із кастомними осями і одним редуктором. Зарядка отриманого шедевра здійснюється через розетку Типу 1. Ємність батареї доопрацьованого “горбатого” – 9 кВт/год.

Останні новини:  Попрощайтеся з гальмівними дисками: чим небезпечна агресивна їзда по калюжах

Підвіска залишилася стандартною, але маточини замінені для встановлення великих гальм і коліс. Максимальна швидкість е-мобіля становить 130 км/год.

Команда “KIEVRACER” влаштувала драг-заїзд, де “горбатий” змагався з BMW M340i та тесловськими Model X і S, і примудрився показати вражаючі результати.