Україна має право бити вглиб Росії - Бербок

Сьогодні,   17:00    151

Україна має право бити вглиб Росії - Бербок

Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

Україна повинна отримати право знищувати стартові майданчики, з яких злітають російські літаки з ракетами.

Неправильно забороняти Україні атакувати військові об’єкти на території Росії німецькою зброєю. Однак дозвіл на такі удари має обмежуватись певною відстанню. Про це у понеділок, 7 жовтня, заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, в інтерв’ю телеканалу ARD.

Останні новини:  Російські хакери намагалися атакувати урядові установи США

Очільниця німецької дипломатії підкреслила, що Україна має право завдавати удару не лише тоді, коли ворожі ракети вже летять по її власній території.

«Україна повинна мати право знищувати стартові майданчики, з яких злітають російські літаки з ракетами. Однак питання в тому, як далеко Україні варто дозволяти бити», — вказала Бербок.

Останні новини:  США продадуть Італії літаки із системами РЕБ на $680 млн

Глава МЗС Німеччини пояснила, що йдеться про превентивні заходи, щоб запобігти подальшим атакам РФ на Україну.  Вона уточнила, що те, на яку відстань буде дозволено завдавати ударів по території РФ — «десять, 40 або 200 кілометрів» — не будуть оприлюднювати, оскільки це може використати  російська сторона.

Тим часом у Росії планують змінити ядерну доктрину, щоб застерегти союзників України від надання дозволу Україні бити по російській території західною зброєю.

Останні новини:  У Лівані через ізраїльські бомбардування загинуло щонайменше сто дітей


korrespondent.net