З наближенням холодів питання початку опалювального сезону стає дедалі актуальнішим для мешканців України. Згідно з встановленими правилами, рішення про подачу тепла приймають місцеві адміністрації, орієнтуючись на погодні умови.

Як нагадує “Хвиля”, ключовим фактором є середньодобова температура: якщо вона тримається на рівні +8 градусів або нижче протягом трьох днів, це є сигналом до запуску систем опалення.

Останні новини:  8 жовтня погода в Україні помітно зміниться: прогноз синоптика


Опалювальний сезон в Україні / Колаж 24 канали
Опалювальний сезон в Україні / Колаж 24 канали

Столиця України готується до початку опалювального сезону. Мер Києва Віталій Кличко нещодавно оголосив, що подача тепла до будинків киян орієнтовно розпочнеться з 15 жовтня. Однак ця дата не є остаточною і може бути скоригована залежно від погодних умов. Цікаво зазначити, що за прогнозами синоптиків, уже з 12 жовтня у Києві очікується похолодання – температура повітря коливатиметься в межах 6-9 градусів тепла.

Останні новини:  В Україну прибули боєприпаси, придбані коштом словаків

Опалювальний сезон в Україні
Опалювальний сезон в Україні

Важливо розуміти, що процес підключення опалення – це складна технічна операція, яка залежить не лише від погоди, а й готовності комунальних служб. У більшості міст України вже завершено необхідні перевірки та ремонтні роботи інфраструктури, що має забезпечити своєчасний початок опалювального сезону. Традиційно, першими тепло отримують соціально значущі об’єкти: школи, дитячі садки та медичні заклади. Потім опалення подається до житлових будинків.