У яких випадках можна законно залишати авто на місці для інвалідів

Сьогодні,   15:02    1026


У яких випадках можна законно залишати авто на місці для інвалідівУ яких випадках можна законно залишати авто на місці для інвалідів

Звичайним людям заборонено залишати свої машини на місцях, призначених для паркування осіб, які мають інвалідність або доглядають їх. При цьому не завжди наявність на асфальті схеми, що зображує інвалідний візок, означає, що паркуватися там не можна. Представник поліціхї розповів у бесіді із журналістами, коли можна ставити машину на таких місцях.

Останні новини:  Як виглядає автодім за $750 000 (фото)

Що ще відомо про покарання

Якщо говорити про Статтю 152 Кодексу України, то вона якраз пояснює, яке покарання чекає на водіїв, якщо ті порушать правила паркування.

Наприклад, якщо водій паркується на місцях, призначених для людей з інвалідністю або тих, хто їх перевозить, і при цьому в нього немає документів, що підтверджують інвалідність (крім явних ознак), то йому загрожує штраф від 1020 до 1700 грн. Це не маленька сума, і таке порушення справді неприємне.

Останні новини:  Електромобілі Honda отримають власні саундтреки, що співзвучні з літаком

Ще один момент – ці спеціальні місця мають бути позначені знаками або розміткою. Якщо ж знаків чи розмітки немає, то за це штраф накладають на тих, хто відповідає за паркувальні майданчики. І знову сума штрафу така ж – від 1020 до 1700 грн.

Коли на дорозі намальована табличка, але немає дорожнього знака, ситуація стає неоднозначною. Оскільки розмітка є допоміжною для місця паркування для інвалідів, без знака може бути дві ситуації. У першому випадку ймовірно, що стоянку для інвалідів у цій зоні місцева влада просто анулювала, а розмітку не стерла, в результаті паркуватися може будь-який водій. В іншій ситуації ймовірно, що знак був пошкоджений або знаходиться в процесі заміни, у цьому випадку паркування може отримати штраф.

Останні новини:  Фахівці назвали 12 кращих позашляховиків із найнадійнішими двигунами


uamotors.com.ua