Папір прилип до випічки: розповідаю, що робити і як цього уникнути

Сьогодні,   17:02    296


Папір прилип до випічки: розповідаю, що робити і як цього уникнути

Без нього я вже не уявляю свої кулінарні будні та подвиги. Якщо його немає, то й тісто місити не почну. Його величність Пергамент! На мій погляд, це один із найкращих винаходів людства.

Але одного разу моя випічка намертво прилипла до пергаменту. Мені довелося по смужках віддирати від солодких булочок неприємний папір, і навіть після цього дрібні шматочки, що залишилися, не дали спокійно попити чай.

Це був єдиний раз, коли пергамент мені зіпсував настрій. Тепер таке не повторюється, бо з того часу я вивчила питання і стала розумнішою.

Чому випічка прилипає до пергаментного паперу

Можливо, ви вибрали не той тип паперу для випікання.

Їх кілька: калька, підпергамент, пергамент, пергамент із силіконовим покриттям та силіконовий папір.

Останні новини:  Каша з булгура на молоці для всієї родини

Калька – тонкий до прозорості білий папір, який від нагрівання тріскається і від потрапляння на нього рідини рветься. Її краще взагалі не залучати до таїнства випічки, хіба що потім загорнути в неї готові булочки і краще в два-три шари.

Підпергамент – щільніше, ніж калька, темніше сильно пахне папером і нагадує те, у що раніше в магазинах загортали покупки. Міцність у нього вища, ніж у кальки, але жир та рідину теж пропускає, тому що немає захисного шару. В основному використовується для пакування харчових продуктів. Як ще це чудо поводиться при випіканні пісочного печива, покажу нижче.

Внизу я прикріпила фотографії саме такого підпергаменту, який на упаковці називається пергаментом. Саме до цього паперу прилипла моя випічка.

Останні новини:  Як за 10 хвилин приготувати молочну кашу з крупи без варіння

Пергамент – папір, оброблений спеціальним складом, завдяки чому жир не пропустить, і нагрівання витримає. Хороший пергамент – гладкий, рука по ньому легко ковзає, досить щільний. На такому папері можна випікати вироби з великою кількістю жиру (наприклад, пісочне печиво). Якщо жиру в тісті мало або багато яєць, то досвідчені господині рекомендують змащувати пергамент вершковим маслом і трохи присипати борошном.




Мені цей спосіб не подобається, тому що не подобається після випічки відчищати від листя масло, що запеклося, тому я волію використовувати силіконізований пергамент.

Пергаментний папір із силіконовим покриттям або силіконізований пергамент – такий папір не пропускає ні жиру, ні рідини, витримує високі температури (до 300 градусів) і часто використовується в комерційних пекарнях.

Останні новини:  Як приготувати ароматне пісочне печиво з корицею

Що робити, якщо випічка прилипла до паперу

По-перше, не панікувати і не засмучуватися – все можна виправити. Смак випічки від цього не стане гіршим і зовнішній вигляд можна врятувати.

По-друге, якщо пергамент злегка зволожити, то він почне відокремлюватися від випічки, значить просто кладемо папір з усім, що до нього прилипло, на вологий (не мокрий!) рушник і чекаємо – цей спосіб особливо підійде для дріжджового тіста. Випічку з листкового тіста іноді досить просто остудити природним способом, залишивши на 10-20 хвилин у духовці.

Якщо ви знаєте ще способи, як відокремити випічку від прилиплого паперу, то поділіться, будь ласка, ними в коментарях

І, звичайно, після чаювання вирушайте за більш підходящим для випікання папером. Сподіваюся, що мої поради допоможуть вам зробити правильний вибір.


lady.kyiv.ua