Російський диктатор Володимир Путін підтримав ініціативу відродження спортивних парадів на Красній площі, повторюючи традиції сталінських часів. Подібні марші фізкультурників проводилися під стінами Кремля під час правління Йосипа Сталіна, але припинилися після його смерті.

Російські медіа повідомляють, що Путін наголосив на важливості популяризації спорту в країні. Він підкреслив, що одним з головних завдань держави є створення умов для занять фізичною культурою та розвитку доступної спортивної інфраструктури у всіх регіонах Росії.

Останні новини:  У РФ дрони атакували завод вибухових речовин (ВІДЕО)


Це вже не перший раз, коли Путін озвучує свою ідею відродження парадів: ще у жовтні 2023 року він заявив про це публічно. Виступаючи перед підконтрольними медіа, він проголосив, що розвиток спорту є беззаперечним пріоритетом для Росії. Він висловив амбітний план — до 2030 року залучити до регулярних занять спортом 70% росіян, що становить близько 93 мільйонів осіб.

Останні новини:  Корабельна аварія в Росії: зниклих моряків досі шукають

Ця ініціатива виглядає як черговий спроба відродити імперські амбіції, де масові спортивні дійства використовуються для демонстрації “єдності” та “сили” нації. Чи стане це черговим інструментом пропаганди Путіна — покаже час, але чітко видно його намір повернути символіку минулих тоталітарних часів.

Останні новини:  На Далекому Сході перекинулося російське вантажне судно, є загиблі





expert.in.ua