Варшава готова була почати навчання добровольців з України, які живуть у Польщі, вже у вересні, але наразі не вистачає охочих вступити в “Український легіон”. Про це, як пише РАР, повідомив міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Він підкреслив, що набір українських добровольців у Польщі тільки починається, хоча держава була готова розпочати навчання з 1 вересня.


“На той момент претендентів було недостатньо. Я розумію, що зараз Україна зробила дії, пов’язані з інформуванням, набором і просуванням цього процесу, тому ми розраховуємо на ефект”, — сказав голова Міністерства національної оборони.

Останні новини:  “Не можемо чекати, коли нас вдарять кувалдою”: сусіди більше не бояться Росію, – The Hill

Політик зазначив, що спочатку планувалося набрати приблизно бригаду, але поки охочих, за його словами, набагато менше, приблизно 300 осіб.

Водночас заступник міністра Павло Залевський зазначив, що українське консульство в Любліні цього тижня розпочало набір українських добровольців.




“Якщо буде створено першу групу з кількох сотень волонтерів, ми негайно їх навчимо”, — сказав він.

Останні новини:  Червоний рівень сонячної активності: прогноз магнітних бур на 4-6 жовтня

Залевський наголосив, що обороноздатність України та стійкість української держави мають вирішальне значення і для безпеки Польщі, тому країна в рамках програми навчання ЄС підготувала понад 20 тисяч українських солдатів.

Крім того, Польща, за його словами, бере участь у міжнародних проєктах, пов’язаних із закупівлею боєприпасів для України.

Міністерство оборони України 3 жовтня повідомило, що на базі Консульства України в Любліні відкрили перший рекрутинговий центр, де одразу діє військово-лікарська комісія (ВЛК).

Останні новини:  Які заробітки мають світові лідери (інфографіка)

Підготовка добровольців відбувається на полігоні, наданому польською стороною. Україна гарантує форму і тилове забезпечення, Польща — озброєння і техніку.

Добровольці, як повідомляється, підписують контракт і проходять 35-денне навчання на полігоні. Надалі можливе підвищення кваліфікації на базах НАТО в Європі.