Забезпечила себе до кінця життя: жінка успадкувала дешеву картину, яка виявилась шедевром

Сьогодні,   19:00    716

Героїня телевізійного шоу Antiques Roadshow, в ефірі якого експерти оцінюють вартість антикварних речей, розплакалась від щастя, дізнавшись, що успадкована від бабусі “дешева” картина насправді коштує сотні тисяч доларів.

Жінка принесла на шоу картину, яка передавалася в її родині з покоління в покоління: свого часу, десь 70 років тому, прадідусь подарував цей твір мистецтва своїй коханій дружині, розказує Expert.

За словами жінки, полотно двічі оцінювали професійні експерти: у далекому 1998 році за цю роботу пропонували всього $200, а у 2004 році — на $50 більше. Однак справжньою несподіваною для неї стала третя експертиза, проведена Мередіт Гілферті — директоркою аукціонів з образотворчого мистецтва в Rago.

Останні новини:  Хлопець каже, що у всіх чоловіків є родимка в одному місці: тікток кинувся масово перевіряти

Мистецтвознавиця запитала учасницю шоу, чи знає вона що-небудь про художника, на картині якого зображені корінні американці під час гірської подорожі. Та відповіла, що він начебто народився у Франції й мав хороші зв’язки з племенем Сіу.

Гілферті уточнила, що митця звали Генрі Франсуа Фарні. Він переїхав до Пенсильванії з Франції у віці шести років. Зацікавившись американською історією та культурою, чоловікові якимось чином вдалося налагодити стосунки з корінним племенем.

Останні новини:  Багато чоловіків не хочуть розлучення, але цей у суді перевершив усіх

“Якби ми вирішили продати цю картину на аукціон сьогодні, то виставили б ціну від 200 000 до 300 000 доларів”, — зазначила Мередіт.

Власниця шедевра розплакалася, перш ніж пожартувати: “Тож я не можу її повісити вдома!”.

Глядачі у коментарях похвалили експертку за те, що вона була чесною з учасницею шоу. Один з них назвав цю оцінку однією з найцікавіших в історії шоу.

Останні новини:  Канадців розсмішили п'яні єноти, що об'їлися яблук