Румунія закуповує більше 1000 турецьких панцерників Cobra II і планує локалізувати їх виробництво

Сьогодні,   13:31    486

Цей тендер був організований компанією CN Romtehnica SA, підпорядкованою Міністерству національної оборони Румунії. Отокар повідомив, що вартість тендеру становить 4 263 286 655,66 леїв, що еквівалентно приблизно 32 мільярдам турецьких лір, 939 837 706,28 доларів США або 856 555 680,45 євро за поточним обмінним курсом. Ця сума, без урахування ПДВ, становить близько 118% валового доходу від продажів компанії Otokar, як зазначено у її фінансовій звітності за рік, що закінчився 31 грудня 2023 року.

«Отокар» вперше оголосив про участь у тендері 20 березня 2024 року, коли компанія подала заявку на цю закупівлю. Відтоді процес відбору включав низку оцінок, включаючи технічну оцінку, польові випробування та комерційну оцінку, щоб переконатися, що обладнання відповідає оборонним вимогам Румунії. Після завершення цих оцінок Romtehnica запросила Otokar продовжити переговори щодо контракту. Цей крок знаменує собою ключовий прогрес у тендерному процесі та підтверджує роль Otokar як претендента на цей контракт.

Останні новини:  Ледь помітний ураган Мілтон за лічені години перетворився на рекордний шторм (фото)

Панцерник Cobra II
Панцерник Cobra II

У тендері Румунія планує придбати 1059 тактичних колісних легких броньованих машин 4×4, а також інтегровані послуги матеріально-технічного забезпечення. Відповідно до запропонованого виробничого плану, перша партія з 278 автомобілів буде виготовлена ​​на заводах Otokar з подальшим перенесенням виробництва в Румунію. Специфіка цієї місцевої виробничої структури, спрямованої на зміцнення оборонних виробничих можливостей Румунії, ще не визначена та узгоджуватиметься з місцевими оборонними та економічними цілями.

На виставці Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024 у Бухаресті, яка проходила з 22 по 24 травня, компанія Otokar підтвердила, що представила на розгляд армії Румунії захищений патрульний автомобіль Cobra II 4×4. У рамках своєї пропозиції компанія Otokar представила угоду про передачу технологій, яка дозволить виробляти Cobra II у Румунії у партнерстві з Automecanica SA в Медіаш, Трансільванія.




Під час виставки Otokar продемонстрував конфігурацію Cobra II у стилі пікап, оснащену дистанційно керованою збройовою системою Anubis 3.0 (ROWS), розробленою румунською компанією Pro Optica. На прес-конференції Седеф Вехбі, керівник військового кластеру Otokar, заявив, що компанія планує підтримувати науково-дослідну та виробничу діяльність на своєму румунському підприємстві, яке може слугувати європейським виробничим центром. Отокар також повідомив про плани укласти офсетні контракти з місцевими постачальниками, включаючи Pro Optica.

Останні новини:  Пропозицію про імпічмент Макрону остаточно відхилили

Нинішні оператори Cobra II включають Азербайджан, Бангладеш, Румунію, Туніс, Гану, Кот-д’Івуар і Сенегал. Автомобіль використовується Збройними силами Туреччини та брав участь у миротворчих операціях ООН. Нещодавно ЗСУ використовували Cobra II для медичної евакуації під час наступу на Курську, а саудівські сили спеціального призначення придбали машини Cobra II для посилення безпеки в Мецці.

Останні новини:  У Грузії повторно ініціюють процедуру імпічменту президента Саломе Зурабішвілі


wheel-news.com