Роковини нападу ХАМАС на Ізраїль: в США прогнозують сплеск насильства

Вчора,   19:31    234

Роковини нападу ХАМАС на Ізраїль: в США прогнозують сплеск насильства

Фото: Getty Images

Поліцейське управління Нью-Йорка посилить патрулювання з понеділка, 7 жовтня

ФБР і Міністерство внутрішньої безпеки зазначили, що єврейські, мусульманські чи арабські установи є «привабливими цілями для нападів».

Перші роковини смертоносного теракту в Ізраїлі і напруженість на Близькому Сході можуть стати мотивами для актів насильства з боку екстремістів. Поліцейське управління Нью-Йорка посилить патрулювання з понеділка, 7 жовтня, і протягом наступних двох тижнів. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело в правоохоронних органах

Останні новини:  Генсек ООН закликав до миру на Близькому Сході

У своїй спільній заяві у п’ятницю ФБР і Міністерство внутрішньої безпеки зазначили, що єврейські, мусульманські чи арабські установи, включаючи синагоги, мечеті/ісламські центри та громадські центри, а також великі публічні збори є привабливими цілями для насильницьких нападів або помилкових загроз з боку різних суб’єктів, включаючи екстремістів та осіб, які вчиняють злочини на ґрунті ненависті.

Агентства оцінили, що іноземні терористичні організації, ймовірно, продовжать «експлуатувати наративи» навколо бойових дій за участю Ізраїлю, ХАМАС, Хезболли та Ірану, щоб підбурювати терористів-одинаків до насильства в США.

Останні новини:  Демократи у США підозрюють Нетаньягу у намаганні підіграти Трампові

Так звані «самотні вовки», які формально не є частиною терористичних угруповань, є особливо серйозною проблемою для правоохоронних органів.

korrespondent.net