Як почистити холодильник та мікрохвильову піч з нержавіючої сталі: плями зникнуть миттєво

Сьогодні,   01:00    241

Прилади з нержавіючої сталі – мікрохвильові печі, холодильники, посудомийні машини та духовки – виглядають елегантно та сучасно. Однак фактично на такій поверхні найбільш помітні плями та забруднення.

За допомогою екологічних інгредієнтів можна легко та до блиску очистити нержавіючі поверхні.

Прості лайфхаки

Потіки від жорсткої води можна видалити простим витиранням, тоді як застигла їжа та жирні плями вимагатимуть радикальніших заходів. Витирати поверхні слід м’якою тканиною, щоб не залишилося подряпин та неприємних слідів.

Найпростіший засіб – суміш теплої води та гелю для миття посуду. В кінці обережно протріть бруд паперовим рушником або тканиною з мікрофібри.

Останні новини:  Як правильно прати різні типи верхнього одягу у пральній машині

Оцет і сода впораються з тяжкими забрудненнями. Посипте трохи харчової соди на поверхню, а потім нанесіть білий оцет. Обережно протріть пляму м’якою тканиною або паперовим рушником і промийте теплою водою.

Рон Шимек, президент компанії Mr. Appliance пропонує мити нержавіючі поверхні газировкой.

Ефірні масла

За словами Тіма Конна, президента та співзасновника клінінгової компанії Image One, обробка нержавіючої сталі складається з двох частин: власне очищення та полірування. Ще один незвичайний лайфхак полягає у використанні ефірних олій. Суміш кокосової та ефірної олії лаванди допоможе відполірувати поверхні.

Формули миючих засобів на рослинній основі миттєво позбавляють плям. Крім того, ефірні олії — це природний антисептик, що ефективно справляється з бактеріями.

Останні новини:  Більше ніяких жирних плям та липкої плівки: як відмити кришки сковорідок

Олія не тільки діє як захисне покриття, але й відштовхує пил та плями, а також може замаскувати невеликі подряпини.

Універсальний засіб

Для простого розчину, що чистить, вам знадобляться білий оцет, лимонний сік і вода. Рон Шимек запропонував покроковий рецепт.

Крок 1. Заповніть пляшку з пульверизатором водою та білим оцтом у пропорції 1:1. Для приємного аромату можна додати кілька крапель лимонного соку або ефірних олій.

Крок 2. Нанесіть розчин на прилад або стільницю з нержавіючої сталі. Додати трохи соди і обережно видалити складні забруднення.

Останні новини:  Названо чотири найвибагливіші знаки зодіаку: їм дуже важко догодити

Крок 3. Видаліть залишки розчину, змочіть водою тканину з мікрофібри і нанесіть кілька крапель миючого засобу. Цей додатковий крок видалить кислотні залишки після оцту.




Крок 4. Відполіруйте поверхні оливковою олією. Використовуйте невелику кількість оливкової олії, нанісши її на серветку з мікрофібри.

Що не можна використовувати для миття поверхонь

Не використовуйте сталеву вату, порошки, що чистять, аміак або відбілювач для кухонних приладів – всі вони можуть бути занадто інтенсивними і пошкодити покриття. Абразивні засоби для чищення тільки посилять ситуацію, залишивши подряпини.