Porsche відкликає значну кількість електромобілів Taycan

Сьогодні,   17:12    175

Власникам автомобілів Porsche Taycan незабаром чекає поїздка до дилерського центру. Було оголошено відкликання через ризик короткого замикання в одному з модулів блоку осередків батареї. Про це повідомляє UAmotors.

Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) випустило відкликання більш ніж 27 000 електромобілів Porsche. Відкликання зачіпає “певні” автомобілі Taycan, випущені з 2021 по 2024 рік. Повідомлення будуть надіслані власникам до кінця листопада.

Останні новини:  Honda розробила “механічну” коробку передач для електромобілів

Що відомо про проблему у Taycan

Porsche поки що не змогла точно визначити, які автомобілі з модельного ряду Taycan мають цю проблему. Porsche рекомендує власникам Taycan, виробленим з 21 жовтня 2019 по 1 лютого 2024 року, відвезти автомобілі в дилерський центр, де фахівці зможуть перевірити батарею за допомогою діагностичного програмного забезпечення. Також Porsche радить власникам Taycan заряджати батарею автомобіля лише до 80%, доки механіки дилерського центру не зможуть визначити, чи потрібно замінювати батарею.

Якщо це звучить знайомо, то тому, що це одна із причин падіння продажів електромобіля Chevrolet Bolt. Електромобіль пройшов через аналогічний відгук у 2021 році через ризик загоряння батареї.

Останні новини:  У GM впевнені, що США можуть забрати у Китаю лідерство з випуску електромобілів

Chevy довелося замінити батареї в Bolt, вироблених з 2017 по 2019 рік, на суму $1,8 млрд. Проблеми з батареями призвели до припинення виробництва цієї лінії електромобілів і до судового позову, який приніс власникам Bolt EV та EUV 2020-2022 років за $140.


newsauto.com.ua